Održan koncert Hora i Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije ”Ko to tamo...” :: Semberija INFO ::

 

Održan koncert Hora i Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije ”Ko to tamo...”


Publika u prepunoj sali Centra za kulturu „Semberija“ Bijeljina večeras je imala priliku da uživa u koncertu Hora i Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije pod nazivom ”Ko to tamo...”. Publika je imala priliku  čuti izvođenje najpopularnijih  numera  iz domaćih filmova i serija. Organizator večerašnjeg koncerta je Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“  pod generalnim pokroviteljstvom Grada Bijeljina.



Sav prihod od prodaje karata bude uplaćen na račun za liječenje sugrađanke Anastasije Lakić koja boluje od akutne limfoblastne leukemije visokog rizika.
 
Siniša Pajić, predsjednik Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberije“ izrazio je zahvalnost gradonačelniku Bijeljine i Gradskoj upravi Grada Bijeljina na razumjevanju jer su ih podržali.



-Večeras smo ovdje na prvom mjestu da pomognemo maloj Anastasiji kojoj je potrebna pomoć za liječenje i da pokažemo solidarnost prema ljudima koji su u nekim teškim situacijama. Nadam se da će Anastasijin put ka ozdravljenju biti što brži i efikasniji.  Sala je večeras bila prepuna i karte su odavno bile rasprodate i želio bih da nas svi i dalje kao Udruženje podstiču da nastavimo sa ovim projektima, da se ne zaustavljamo na kiču nego da radimo na uzdizanju kulture u Bijeljini“, istakao je Pajić.

Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine pohvalio je ideju Udruženja građana „Muzički umjetnici Semberiji“ za organizovanje večerašnjeg koncerta i izrazio zadovoljstvo što je Gradska uprava Grada Bijeljina pokrovitelj večerašnjeg koncerta.



-Nama je zadovoljstvo i čast da su Hor i Narodni orkestar Radio Televizije Srbije večeras bili u našoj Bijeljini.  Ovo nas ujedno i obavezuje da i dalje pozicioniramo grad Bijeljinu kao čvrst temelj kulture i opredeljenosti da je unapređujemo sa ovakvim događajima i ujedno da se trudimo da svake godine činimo dodatne iskorake. Večerašnji događaj ima humanitarni aspekt, kao i svi u toku održavanja „Zimskog korza“. Sav novac od kupovine ulaznica za večerašnji koncert otićiće u humanitarne svrhe za liječenje Anastasije Lakić“, kazao je Petrović.

-Ideja za koncert „Ko to tamo...“ proistekla iz koncerta od pre par godina kada smo izvodili filmsku muziku iz stranih filmova i serija. Tako da smo moja koleginica Mirjana Drobac, koja je odgovorni urednik redakcije narodne muzike i ja dogovorile da napravimo nešto što bi bilo u duhu nekog našeg melosa i naših filmova i serija sa našim orkestorom“, pojasnila je Irina Savić, odgovorni urednik redakcije horske muzike Radio Televizije Srbije kako je nastala ideja za koncert „Ko to tamo...“.



-Ideja koncerta je da se u jednoj žanrovskoj kombinaciji neobičnih sastava, kao što je Narodni orkestar i Mešoviti hor pronađu oni muzički tekstovi koji su bili dosta popularni, koji su zaživeli i proživeli reč u narodu, odnosno popularne naše domaće serije i filmovi“, kazao je Đorđe Stanković, dirigent Hora i Narodnog orkestra Radio Televizije Srbije.



Večerašnji koncert je drugo izvođenje ovog koncerta posle veoma uspješnog koji je održan u Narodnom pozorištu u Beogradu protekle godine.

(Semberija info)