CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“: FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE :: Semberija INFO ::

 

CENTAR ZA KULTURU „SEMBERIJA“: FESTIVAL KLASIČNE MUZIKE


Festival klasične muzike u Centru za kulturu “Semberija” u Bijeljini počeće 28. januara i trajaće do 30. januara, a planirano je da ovu manifestaciju otvori kamerni orkestar “Ban Svetislav Tisa Milosavljević” pod vođstvom dirigenta Branke Radošević Mitrović. Na pomenutom koncertu će nastupiti i solista Novak Trifković na klaviru.

Kako je saopšteno na programu su djela Mendelsona, Holsta, Britna, Bartoka i Mocarta. Istog dana od 12 časova planirane su radionice sa profesorima Jokuthonom Mihajlovićem (klavir) i Zoranom Rakićem (harmonika). Od 16 sati planirano je stručno predavanje Milana Popovića, a od 17.30 profesora Dragana Šobajića. Idućeg dana, 29. januara, od 10.30 časova profesorice Snežana Tibor i Snežana Popović u Centru za kulturu “Semberija” održaće radionicu za djecu “Na krilima pesme letimo u Finsku”.

​Na programu su brojne radionice profesora Dragana Đurića, Milene Zelenović, Nevena Šobajića, te Arsena Čarkića. Isti dan u 17 časova biće održan solistički koncert Aleksandra Padrova. Narednog dana, 30. januara, profesori će nastaviti sa radionicama i predavanjima. Sva tri dana interesantne radionice će biti održavane i u Muzičkoj školi “Stevan Stojanović Mokranjac”.