USKORO KONCERT SINIŠE PAJIĆA - „OD BAHA DO SEVDAHA“ :: Semberija INFO ::

 

USKORO KONCERT SINIŠE PAJIĆA - „OD BAHA DO SEVDAHA“


Udruženje građana „Muzički umjetnici Semberije“ organizovaće koncert Siniše Pajića pod nazivom ”Od Baha do Sevdaha”. Koncert će biti održan 6. decembra u velikoj sali Cenra za kulturu ”Semberija” sa početkom u 19 časova, a cijena ulaznice je 10 KM.

Podsjećamo da se Siniša Pajić, bariton,  već 25 godina bavi muzikom, od kojih 20 kao kao solo pjevač. Profesor je solo pjevanja u muzičkoj školi i predsjednik Udruženja građana ”Muzički umjetnici Semberije”. Poslednjih godina, pored nastupa, posvetio se organizaciji kulturnih događaja u Bijeljini, a nastupao je u koncertnim salama, kako u zemlji, tako i u inostranstvu.

Dobitnik je brojnih nagrada na domaćim i inostranim takmičenjima i nosilac je vrijednih priznanja od kojih se posebno izdvajaju: Zlatna medalja „Filip Višnjić“ za izuzetan doprinos na polju muzičke kulture – Opštine Bijeljina, 2003. godine; Srebrna medalja „Filip Višnjić“ za izuzetan doprinos na polju muzičke kulture – opštine Bijeljina, 2009. godine; Pobjednički vijenac za izuzetan doprinos u kulturi i obrazovanju Republike Srpske, 2014. godine.

​Takođe, 2014. godine organizovao je koncert ”Veče sa prijateljima”, koji je naišao na veliki odziv publike, te je narednih godina nastavio da organizuje koncerte ovog tipa. Prepoznatljiv po izvođenju različitih žanrova na koncertu, uz pratnju nekoliko prijatelja, vrhunskih umjetnika, izvodi popularne arije, romanse, starogradske kao i narodne pjesme obrađene u novom ruhu.