SPUŠTANjEM ZASTAVE OVOGODIŠNjI „VIŠNjIĆEVI DANI“ ZAVRŠENI :: Semberija INFO ::

 

SPUŠTANjEM ZASTAVE OVOGODIŠNjI „VIŠNjIĆEVI DANI“ ZAVRŠENI


Danas je na platou ispred JU Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, spuštanjem zastave „Višnjićevih dana“, završena ovogodišnja, 29. po redu tradicionalna kulturna manifestacija posvećena slijepom pjesniku i guslaru.



-Ovogodišnji sadržaj manifestacije bio je zaista bogat i svi ljubitelji kulture mogli su da pronađu nešto za sebe i da posjete određene kulturne događaje, koje smo ponudili u okviru ovih, 29. „Višnjićevih dana“. Zahvalnost dugujemo idejnom tvorcu SKPD „Prosvjeta“, kao i pokrovitelju Ministarstvu prosvjete i kulture RS, Gradu Bijeljina i svim ostalim ustanovama kulture i obrazovanja. Nadamo se da ćemo sledeće godine imati još bogatiji sadržaj, jer nas očekuju jubilarni 30. „Višnjićevi dani“, istakla je Željana Arsenović, direktorka JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina.



Mihailo Stevanović, učenik Gimnazije „Filip Višnjić“ Bijeljina i polaznik Škole gusala „Sandić“, koji je svirao gusle na otvaranju i zatvaranju ovogodišnjih „Višnjićevih dana“ kazao je da su on, ali i ljudi koji se bave guslarskom umjetnosti, zapravo naslednici Filipa Višnjića.



-U okviru ovogodišnje manifestacije „Višnjićevih dana“, imao sam priliku da sviram na otvaranju i zatvaranju manifestacije, ali i da nastupam u okviru Guslasko – poetske večeri i svečane akademije. Drago mi je da su  grad , ali i sve kulturne institucije dobile sluh za vid kulture kojom se ja bavim“, rekao je mladi guslar Mihailo Stevanović.

(Semberija info)