GUSARSKOM PRIČOM SPUŠTENA ZAVJESA NA DJEČIJI POZORIŠNI FESTIVAL :: Semberija INFO ::

 

GUSARSKOM PRIČOM SPUŠTENA ZAVJESA NA DJEČIJI POZORIŠNI FESTIVAL


Večerašnjom predstavom "Baš je čar biti gusar", koju je na sceni Centra za kulturu "Semberija" izvelo "Čiča Mičino pozorište“ iz Beograda spuštena je zavjesa na 6. Dječiji pozorišni festival “Čupava bajka”. Festival je najmlađoj bijeljinskoj publici pružio priliku da četiri večeri budu dijelom četiri velike pustolovine.

-Veoma smo radosni što se Dječiji pozorisni festival u Bijeljini održava već šesti put. Tokom ovih nekoliko dana koji su posvećeni našim najmlađima naš Centar za kulturu "Semberija" funkcioniše na poseban način. Svjesni smo činjenice da, pored obogaćivanja kulturne scene našeg grada mi, dugoročno gledano, edukujemo teatarsku publiku Bijeljine", rekao je za "Semberija INFO" Igor Bešlić, direktor Centra za kulturu „Semberija“. 
 
Predstava "Baš je čar biti gusar" donosi avanturističku priču iz jedog izmaštanog ambijenta u kojem se likovi suočavaju sa problemima našeg realnog vremena i daju značajnu pedagošku pouku za najmlađu publiku.
 
-Nažalost, nema dovoljno ali nasreću, ima sve više festivala koji su posvećeni dječijem pozorištu. Imala sam tu čast da i ranije nastupam pred najmlađom bijeljinskom publikom i mogu reći da su me svojom energijom uvijek ostavljali pod prelijepim utiscima. Jako je važno da svi koji gledaju neku predstavu, i odrasli i djeca, shvate da prisustvuju nečemu jedinstvenom, što se kao takvo nije odigralo nikad ranije niti će se odigrati ikad kasnije. Zajedno sa glumcima publika, naročito najmlađa publika bitno aranžira, uređuje svaku pojedinačnu predstavu. U tome je čar igranja predstava za djecu", izjavila je glumica Miljana Gavrilović.
 
(Semberija info)