IZLOŽBA U MUZEJU SEMBERIJE - Koncertne fotografije :: Semberija INFO ::

 

IZLOŽBA U MUZEJU SEMBERIJE - Koncertne fotografije


U Muzeju Semberije u srijedu, 15. marta u 19 časova, planirano je otvaranje izložbe ,,Koncertne fotografije'', autora Željka Savića.
 
 Koncertna fotografija je žanr koji podrazumijeva fotografisanje koncerata ili drugih vidova performansa. Kod ove vrste fotografije najveći izazov je, upravo, bilježenje dobrog snimka u stalno promjenjivim uslovima. Svjetlo se mijenja nepredvidivo, izvođači se kreću; zapravo, nema ni jedne konstante koja će fotografu olakšati posao. Uz sve ovo, važna napomena je da se koncertne fotografije obično snimaju bez blica, kako bi se sačuvala autentična atmosfera i izraz izvođača. Svjetlo na koncertima je izuzetno slabo, te je ovo još jedna otežavajuća okolnost za fotografa.
 
Željko Savić je predavač fotografije od 2012. godine u Školi fotografije Ars akademije u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu. Radio je kao predavač fotografije i multimedije na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, trenutno je zaposlen kao predavač fotografije u Logos centru u Mostaru. Završio je paralelno strukovna i akademska obrazovanja i stekao zvanja: Master kulturolog – Fakultet za kulturu i medije, Beograd; Strukovni inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna (specijalista fotografije) – Visoka tehnička škola strukovnih studija, Novi Sad.