DR MILANU TODOROVIĆU U TRŠIĆU URUČENA NAGRADA “DR DRAGA LjOČIĆ” :: Semberija INFO ::

 

DR MILANU TODOROVIĆU U TRŠIĆU URUČENA NAGRADA “DR DRAGA LjOČIĆ”


Doktoru Milanu Todoroviću, specijalisti opšte hirurgije u JZU Bolnica “Sveti vračevi” Bijeljina, Srpska kraljevska akademija naučnika i umjetnika večeras je u Naučno obrazovnom centru „Vuk Karadžić“ u Tršiću dodijelila nagradu “dr Draga Ljočić” za veliki doprinos u liječenju, humanitarnom radu, rodoljublju i čovjekoljublju.
 
U obrazloženju se ističe da je “dr Todorović mlad, a već dokazan kao vrsni ljekar - hirurg, koji ne gleda da li pacijent ima pet ili 105 godina, ni ko je i šta je i da je takav bio od početka karijere. Čovjek koji zna znanje, ali i plijeni čovjekoljubljem...”.
 
“Velika je čast primiti ovako značajno priznanje koja nosi ime velikog ljekara i humaniste. Priznanje je potvrda da je iza mene dobar rad, ali i podstrek za dalji rad, napredovanje i zalaganje. Zahvaljujući podršci našeg menadžmenta, na čelu sa direktorom prof.dr Zlatkom Maksimovićem, svim mladim ljekarima u bijeljinskoj bolnici omogućeno je usavršavanje u inostranstvu , kao i sufinansiranje postdiplomskih studija,” izjavio je dr Todorović.
 
Dr Milan Todorović je zaposlen u bijeljinskoj bolnici od 2011. godine, specijalizaciju iz oblasti opšte hirurgije završio je 2017. u Beogradu. Prošle godine je boravio u Švajcarskoj na stručnom usavršavanju u jednoj od najprestižnijih klinika Kantonsspital Winterthur gdje je stekao nova iskustva u oblasti hirurgije debelog crijeva.