GRADONAČELNIK PETROVIĆ PREDLOŽIO EPISKOPA FOTIJA ZA POVELjU GRADA :: Semberija INFO ::

 

GRADONAČELNIK PETROVIĆ PREDLOŽIO EPISKOPA FOTIJA ZA POVELjU GRADA


Foto: Ilustracija
Gradonačelnik grada Bijeljina Ljubiša Petrović u skladu sa članom 17. stav 3. Odluke o priznanjima u Gradu Bijeljina, Skupštini grada Bijeljina tačnije Komisiji za nagrade i priznanja podnio je sljedeće prijedloge za dodjelu nagrada i priznanja:
 
Za Povelju Grada Bijeljina prijedlog da se ovo priznanje dodijeli Njegovom preosveštenstvu Episkopu zvorničko-tuzlanskom g. Fotiju koji je svojim dobrotvornim, književnim i društveno-korisnim radom uticao na sveukupni društveni život grada Bijeljine. Lično je podržao i osnažio mnoge projekte Grada Bijeljina. Uložio je velike napore u obnovu i izgradnju objekata SPC na prostoru Semberije, približavajući crkvu kao organizaciju narodu i trudeći se da kroz crkveni rad obnovi i narodu približi vrijednosti na kojima počiva zdravo društvo.
 
Za Zlatnu medalju „Knez Ivo od Semberije“ Milenka Stevanovića, vlasnika i direktora d.o.o. „STEKO CENTAR“ iz Kojčinovca za nesebična djela pomoći i humanitarnog rada, kao i iskreno zalaganje i pomaganje društveno-korisnih aktivnosti.
 
Za Zlatnu medalju „Filip Višnjić“ Radio-televiziju „BN“  za ostvarene izuzetne rezultate u medijskoj sferi, objektivno informisanje i promociju privrednih, kulturnih, turističkih, sportskih i drugih potencijala grada Bijeljina, Semberije, Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, preko radio-televizijskog signala i interneta u regionu, Evropi i svijetu.
 
Za Srebrnu medalju „Filip Višnjić“ predložio je SPKD „Prosveta“ iz Bijeljine za izuzetan doprinos razvoju i očuvanju srpske kulturne tradicije u Semberiji.
 
Za Bronzanu medalju ''Filip Višnjić'' predložio je Petričević Bojana za izuzetan doprinos vizuelnom identitetu grada Bijeljina i promociju potencijala Semberije.
 
Za Zlatnu značku predložio je Dejana Kokoruša, dugogodišnjeg košarkaša KK „Radnik“ iz Bijeljine za nemjerljiv doprinos razvoju i promociji sporta u gradu Bijeljina.