U JANjI ODRŽAN ŽENSKI BAZAR :: Semberija INFO ::

 

U JANjI ODRŽAN ŽENSKI BAZAR


Foto: Semberija info
U okviru projekta “Ženski međureligijski karavan” koji organizuje Fondacija “Lara” u saradnji sa Udruženjem žena “Žena” iz Janje danas je u Janji, na obali rijeke Drine održan “Multietnički bazar ženskih vještina i tradicije”.

Na bazaru su izložene rukotvorine i tradicionalna jela a brojni gosti su iskoristili priliku za druženje i razmjenu iskustava.



Projekat „Ženski međureligijski karavan“ ima za cilj da doprinese unapređenju međureligijskog dijaloga i razumijevanja u Bijeljini kroz povezivanje i osnaživanje aktivistkinja različitih etničkih grupa koje žive na području grada.

Planiranim aktivnostima okupljene su žene različitih vjera i porijekla iz gradskih i ruralnih sredina kako bi proširile svoje znanje o običajima, vjeri i životu njihovih komšija različitih vjera.



-Ovaj bazar ima zadatak da na jednom mjestu sakupi i pokaže svo bogatstvo koje imamo u Semberiji. Svaki početak je težak a ovo je jedan lijep početak i nadam se da ćemo u narednim godinama imati još ovakvih događaja. Zahvalio bih se organizatorima i učesnicama koje su ovdje u Janji pokazale brojne potencijale kojima raspolažemo a koje nedovoljno promovišemo I iskorištavamo”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.



Fondacija “Lara” projektne aktivnosti realizuje u saradnji sa Udruženjem žena “Žena” iz Janje, Udruženjem građana “Otaharin” iz Bijeljine i Udruženjem Romkinja Bijeljina, a uz podršku NDI (National Democratic Institute for International Affairs).

(Semberija info)