KNjIŽEVNI KLUB “JOVAN DUČIĆ” BIJELjINA - STIHOVIMA SPOJILI BIJELjINU I VIŠEGRAD :: Semberija INFO ::

 

KNjIŽEVNI KLUB “JOVAN DUČIĆ” BIJELjINA - STIHOVIMA SPOJILI BIJELjINU I VIŠEGRAD


Foto
 Članovi Književnog kluba “Jovan Dučić” iz Bijeljine, koji u ovoj godini obilježavaju dvadeset godina rada i postojanja ovog kluba, prije desetak dana gostovali su u Višegradu, gdje je u organizaciji Narodne biblioteke “Ivo Andrić” i istoimenog Kulturnog centra predstavljen Zbornik poezije semberskih pjesnika “Vremepolov” u kojem je zastupljena poezija dvadeset i pet pjesnika s ovih prostora.



 Predsjednik Književnog kluba “Jovan Dučić” iz Bijeljine, Radmila Đokić kaže da su, osim nje, u Višegradu svoje stihove govorili Radmila Tomić, Božo Božić, Mileva Seka Antonić, Jelenko Ivanović, Ružica Rankić, Anđelko Jeremić i Živojin Mihajlović.



“Dobar domaćin u Višegradu, u ime organizatora, Narodne biblioteke “Ivo Andrić” bila nam je Vesna Nešković. Sa nama je bio i naš dugogodišnji prijatelj i saradnik novinar Radoje Tasić, koji je tom prilikom zabilježio naše druženje sa višegradskom publikom. Ovo je za nas izuzetno važna godina u kojoj obilježavamo značajan jubilej, dvadeset godina rada i postojanja. Ovo pjesničko druženje, koje smo  simbolično nazvali “Karavan stiha”, nakon gostovanja u Beogradu i Višegradu, planiramo  krajem septembra organizovati i u Banjaluci. Ono što će nam svakako ostati u prelijepom sjećanju je i kraći izlet, koji smo drugog dana boravka u Višegradu, organizovali do Starog Broda na Drini”, ističe Radmila Đokić.




(Semberija info)