BIJELjINA: Obilježen Sveti Pantelejmon, slava grada - Sloga i zajedništvo kuću grade :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: Obilježen Sveti Pantelejmon, slava grada - Sloga i zajedništvo kuću grade


Uz prisustvo Njegovog preosveštenstva episkopa  zvorničko tuzlanskog Fotija, kuma slave, člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, te brojnih gostiju i zvanica, u Gradskoj upravi Bijeljina danas je lomljenjem slavskog kolača obilježena slava grada  - Sveti Pantelejmon.



Gradonačelnik Mićo Mićić, u ime domaćina, zahvalio se vladiki Fotiju, sveštenicima Srpske pravoslavne crkve i kumu slave Miloradu Dodiku, predstavnicima bratskih gradova koji su prisustvovali obilježavanju krsne slave Grada, istakavši da se slava grada ove godine obilježava na skroman način, u vremenima pandemije virusa korona.

„Sa nama, kao i svih ranijih godina, su predstavnici Srpske pravoslavne crkve, a tu su i predstavnici bratskih gradova iz Srbije, Novog Sada, Zrenjanina, Kosjerića. Dobili smo brojne telegrame – čestitke. U prošloj godini imali smo 27 delegacija u gostima, dok je ove godine, zbog pandemije virusa korona, manje gostiju iz naših bratskih gradova. Posebno se zahvaljujem kumu slave, članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku. Naš sporazum o  zajedničkom političkom djelovanju krunisan je i današnjim kumstvom. Nedavno smo imali sastanak na kome smo definisali brojne značajne projekte, važne za budućnost našeg grada. I danas smo na upotrebu građanima predali uljepšan Gradski park, sa novim stazama i bistama srpskih velikana. Želim da se zahvalim ljudima koji su ponudili dobre ideje, ali i donatorima koji su pomogli da se realizuje jedna plemenita ideja. Pred nama su novi izazovi, kao što je izgradnja auto – puta, koji će značiti budućnost našeg grada, ali i rješavanje problema zaštite od poplava, izgradnja drinskog nasipa, uređenje kanala Dašnica, izgradnja autobuske stanice. Posebno bih istakao značaj izgradnje studentskog doma, nove sportske dvorane. Ova saradnja treba da bude model za saradnju u budućnosti. Kao što je i predsjednik Dodik istakao, samo sloga kuću gradi. Zajedničkim snagama sve možemo uraditi za dobrobit naših građana“, poručio je gradonačelnik Mićić, čestitajući građanima, koji slave Svetog Pantelejmona, slavu, poželivši im dobro zdravlje i uspjeh u životu, te da svi što prije izađemo iz problema koje je donijela pandemija virusa korona.



Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, kum slave grada Bijeljina, izjavio je da je počastvovan time što je bio kum slave grada Bijeljina, danas, kada se slava obilježava u specifičnim uslovima vezanim za pandemiju virusa korona.

„Bijeljina je grad sa velikim perspektivama, jedno od najvažnijih središta Republike Srpske, grad u koji je zagledana Republika Srpska sa stanovišta budućnosti. Drago mi je što smo se uspjeli zajednički okupiti oko projekata koji će se ovdje realizovati u narednom periodu. U pitanju je sedamnaest važnih gradskih projekata, kako infrastrurkturnih, tako i komunikacionih, koji će obezbijediti bolji standard stanovništva, gasifikaciju, bolju komunikaciju, zaštitu od velikih voda. Slava je prilika da najavimo sve te velike i značajne projekte i da čestitamo slavu građanima koji slave ovu slavu. Kod nas Srba slava je prilika da se okupimo i da zajedno sa prijateljima i komšijama proslavimo slavu i poželimo sve najbolje jedni drugima“, istakao je tom prilikom član Predsjedništva BiH, ovogodišnji kum slave grada Bijeljina,  Milorad Dodik.

​Semberija info - Lj.Ljubojević, Foto - B.Milošević