Centar za kulturu "Semberija" - Solistički koncert Aleksandra Miljkovića :: Semberija INFO ::

 

Centar za kulturu "Semberija" - Solistički koncert Aleksandra Miljkovića


U Galeriji centra za kulturu "Semberija", u srijedu 26.12.2018. u 19 časova, održaće se solistički koncert Aleksandra Miljkovića, profesora kontrabasa. Ulaz je besplatan.

Aleksandar Miljković (43) predaje kontrabas od 2002. godine u Muzičkoj školi Stanković u Beogradu, od 2013. i u školi na Braču, zatim od 2017. djeluje i kao gostujući profesor na akademiji u Madridu, a predavao je dvije godine na Akademiji lepih umetnosti u Beogradu.



Diplomirao kontrabas u Beogradu kao i na Švedskoj kraljevskoj akademiji u Štokholmu, a postdiplomske studije završio je u Španiji, Salamanka. Završio je i Umjetničku školu u Mičigenu, USA. Objavio dvije knjige za kontrabas, od kojih je jedna zvanični udžbenik u Republici Srpskoj. Objavio nekoliko cd-ova i održao niz solističkih koncerata.

Objavio je „Zbirku komada za kontrabas“ koja je prevedena na  strane jezike. On živi od muzike i za muziku,  svakodnevno svira, komponuje, prenosi znanje, na taj način izgrađuje sebe kao umjetnika jer, kako ističe, čovjek se ne rađa kao umjetnik, on to velikim radom postaje.