Startao drugi upisni krug u srednje škole :: Semberija INFO ::

 

Startao drugi upisni krug u srednje škole


U prvom krugu upisa, rezervisanom za najbolje učenike, na listi najpopularnijih našla se medicinska struka, te smjerovi za računarstvo, informatiku i saobraćaj i u odjeljenjima za ova zanimanja nema više slobodnih mjesta.
 
- Super odlikaši, oni koji su imali 60 i više bodova prilikom upisa u srednju školu, u prvom krugu upisa popunili su sva mjesta u odjeljenjima medicinske struke u Poljoprivrednoj i medicinskoj školi, te odjeljenja za smjer računarstva, informatike i saobraćaja u Tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin“, doznajemo od predsjednika Aktiva direktora srednjih škola Dušana Đurića.


 
Prema njegovim riječima, slobodnih mjesta u bijeljinskim srednjim školama ima za sve učenike, mada neće svi uspjeti da upišu željeno zanimanje.
 
- Slobodnih mjesta ima u svim školama. U Gimnaziji ,,Filip Višnjić“ ima dosta prostora za upis, zatim u Ekonomskoj školi u kojoj je popunjeno jedno i po odjeljenje, a upisuje se šest odjeljenja, nekoliko slobodnih mjesta za smjer mašinstva ima u Tehničkoj školi ,,Mihajlo Pupin“, a značajan broj slobodnih mjesta ima u Srednjoj stručnoj školi u Janji, ukazuje Đurić na škole, govoreći o četverogodišnjim programima obrazovanja.
 
Odjeljenja sa nepopunjenim mjestima učenici će moći da popune 22. i 23. juna u vremenu od osam do 13 časova.  
 
U Bijeljini će se školske 2020/ 2021. godine u prvi razred srednjih škola upisati 930 učenika raspoređenih u 41 odjeljenje.
 
Semberija info