Učlanjenje uz popust :: Semberija INFO ::

 

Učlanjenje uz popust


U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini juče (utorak, 13.11.2018.), povodom obilježavanja Dana biblioteke,  organizovano je učlanjenje čitalaca uz veliki popust. Za učenike osnovnih škola, koji su se toga dana učlanili u biblioteku, godišnja članarina iznosiće jednu, umjesto pet KM. Za učenike srednjih škola, studente, penzionere i ostale građane članarina će iznositi tri, umjesto 10 i 20 KM. 
"Na ovaj način želimo da građanima Bijeljine približimo knjigu, kao i sve ostale usluge koje pružamo u našoj biblioteci, a istovremeno da promovišemo bogatstvo knjige i čitanja", kaže Jovan Cvjetković, direktor Biblioteke, ističući da je u prošloj godini učlanjeno 5.450 građana, te da se nada da će ove godine ta brojka biti i nadmašena.
Cvjetković ističe i podatak da se novac od članarine sliva u gradski budžet, jer je i biblioteka uključena u trezorsko poslovanje.
"Plate za 21 zaposlenog radnika dobijamo od resornog ministarstva, dok nam materijalne troškove pokriva grad. Kada bismo, kojim slučajem, mi raspolagali sredstvima prikupljenim od članarine, svake godine bismo bili u prilici da nabavimo oko 2.000 novih naslova”, kaže Cvjetković. 

Lj.Lj.