Jesenja svečanost u vrtiću :: Semberija INFO ::

 

Jesenja svečanost u vrtiću


Kad dođe jesen ja uživam. Posmatram, berem, istražujem, osluškujem, o svemu se raspitujem. Jesen suve liske na granama njiše i sve je više i više hladnoće, magle i kiše,  stihovi su koje su mališani Dječijeg vrtića "Čika Jova Zmaj“ recitovali na priredbi održanoj u slavu jeseni. 
 
Deca mlađih i starijih vrtićkih grupa uživala su u druženju i prigodnom zabavnom programu koji su pripremili sa svojim vaspitačima, a time je divno jesenje prijepodne u vrtiću dobilo dodatni šarm, razigranost i ljepotu. Pjevalo se o jeseni, govorilo o njenim osobinama, slikale su se jesenje impresije, a vrtić je mirisao po jabukama, grožđu, kruškama, dunjama, bundevama, kukuruzu i ostalim plodovima koji se mogu naći u polju, vrtovima, šumama i livadama našeg bogatog kraja. 

Za ovu priliku vrtić je specijalno ukrašen radovima od lišća, voća i povrća, a mališani u kostimima jesenjih boja, i nspirisanim jesenjim plodovima, plesali su, pjevali i recitovali o jeseni.
 
-Svako godišnje doba sa sobom nosi nešto svoje,  ali mi u vrtiću posebno dočekujemo jesen. Sve oko nas je šareno i puno obilja. Jesen je doba kada kreće nova pedagoška godina, kada nove genercije djece dolaze u našu ustanovu. Jesen je doba kada u prirodi imamo najviše plodova, to je godišnje doba kada najviše uživamo u bojama, a mi u vrtiću jako volimo plodove i boje, kaže direktor Dječijeg vrtića ,,Čika Jova Zmaj“ Slaviša Vujanović  dodavši da oni, tradicionalno, u svim svojim objektima, a sada ih ima pet, svake godine organizuju priredbu pod nazivom ,,Jesenja svečanost“.
  
Kako ističe, pozdravljaju jesen uz mnoštvo zabavnih i edukativnih sadržaja i aktivnosti. 
U Dječijem vrtiću ,,Čika Jova Zmaj“ kažu da su organizovanjem brojnih radionica na temu jeseni i ovaj put uključili i roditelje. Naglašavajući da imaju odličnu saradnju sa roditeljima djece koja pohađaju ovaj vrtić, ukazuju da je za pravilan rast i razvoj mališana bitna kvalitetna saradnja predškolske ustanove i porodice.