Višnjićevi dani: Stotinu recitatora i besjednika :: Semberija INFO ::

 

Višnjićevi dani: Stotinu recitatora i besjednika


U okviru manifestacije ,,Višnjićevi dani“, drugog novembra,  u Gradskoj galeriji održano je takmičenje recitatora i besjednika. Takmičenje je organizovano u kategorijama osnovnoškolaca, srednjoškolaca i studenata, a proglašenje pobjednika održaće se u Narodnoj biblioteci ,,Filip Višnjić“ osmog novembra, posljednjeg dana ,,Višnjićevih dana“. 

 
Na konkurs za takmičenje u recitovanju i besjedništvu prijavilo se 12 škola, 11 sa područja grada Bijeljine i jedna sa područja opštine Ugljevik, te Udruženje građana ,,Plavi san“. 
Ove godine na takmičenju učestvuje 100 recitatora i besjednika sa područja grada Bijeljine i opštine Ugljevik. Oni su pred stručnim žirijem i uz pažnju i podršku jedni drugima, sjajno predstavili škole iz kojih dolaze, ali i svoj rad i telent. Žiri, u sastavu profesorica Ivanka Raković, predsjednica žirija, te članovi mr Ljiljana Lukić i glumci Ivan Petrović i Nenad Blagojević, nemaju lak zadatak. Kako su rekli, prilikom ocjenjivanja takmičara odlučivaće nijanse.
U kategoriji najmlađih takmičara, učenika od prvog do petog razreda osnovne škole, takmičilo ih se 34, u kategoriji u kojoj su se takmičili učenici od šestog do devetog razreda bilo ih je 30, dok je 14 osnovnoškolaca besjedilo. 
U kategoriji u kojoj su se takmičili srednjoškolci i studenti, svoj rad i talent predstavilo ih je 22, od toga 11 srednjoškolaca u recitovanju, 10 srednjoškolaca u besjedništvu, a ove godine besjedi samo jedan student.

M.R.