Biblioteka “Filip Višnjić“: Deseti susreti mladih pjesnika sa tromeđe :: Semberija INFO ::

 

Biblioteka “Filip Višnjić“: Deseti susreti mladih pjesnika sa tromeđe


Susreti mladih pjesnika „Na Filipovim stazama“ po deseti put su okupili mlade stvaraoce iz Bijeljine, Vukovara i Sremske Mitrovice, koji će radove nastale na književnoj radionici objaviti u zborniku pod nazivom „Sjaj u oku zvijezde“. Direktor biblioteke „Filip Višnjić“ Jovan Cvjetković izjavio je da je biblioteka domaćin za 13 mladih pjesnika.

- Ovo je prilika da nastavimo druženje mladih pjesnika, od kojih su neki već izrasli u talentovane pisce. Devet susreta je do sada održano u Bijeljini, a jedan u Sremskoj Mitrovici“, rekao je Cvjetković.

Književnik iz Sremske Mitrovice Nedeljko Terzić, već 20 godina vodi pjesničke radionice, a pjesme nastale na susretima mladih osvojile su više od 200 nagrada na literarnim konkursima.
- Deca su veliko blago i mnogo grešimo jer ne verujemo u njih. Kada razgovaram sa njima, razgovaram kao sa odraslima. Zahvalan sam svima koji podržavaju održavanje susreta „Na Filipovim stazama“, na kojima pišemo, razgovaramo, analiziramo i širimo ljubav prema pisanoj reči“,naglasio je Terzić.

Dvanaestogodišnja Ana Maširević stigla je iz Vukovara, a pisanjem poezije bavi se, kako kaže, od malena.
- Za susrete u Bijeljini pripremila sam tri pjesme. Volim da pišem u slobodno vrijeme, a osvojila sam i drugo mjesto na takmičenju u mom rodnom mjestu Trpinji“, rekla je Maširevićeva. Susreti mladih pjesnika „Na Filipovim stazama“ održavaju se u okviru 26. manifestacije „Višnjićevi dani“.

​Semberija info/O. Stjepanović