Pozorištance Maslačak – premijera nove predstave 26. oktobra :: Semberija INFO ::

 

Pozorištance Maslačak – premijera nove predstave 26. oktobra


Pozorištance „Maslačak“ bogatije je za još jednu predstavu na repertoaru. Riječ je o nesvakidašnjoj adaptaciji djela ,,Kapetan Džon Piplfoks'' koju će premijerno izvesti na sceni Centra za kulturu u subotu, 26. oktobra, sa početkom u 18.00 časova.

Budući da su članovi ,,Maslačka'' posvećeni glumi svim srcem, te da su postavili standard kvaliteta, publika će i ovaj put sigurno uživati.

Predstava ,,Kapetan Džon Piplfoks'' rađena je po tekstu Duška Radovića objavljenom 1953. godine u formi radio-drame, koja je uljepšala djetinjstvo mnogim generacijama. Kapetan Džon Piplfoks, najveći gusar svih vremena, sa svojom malom, ali odabranom posadom, povešće publiku u nevjerovatnu pustolovinu. Strah, strepnja, hrabrost, ljuta borba, ali i gusarska pjesma i šala, biće prisutni u predstavi, a brod plovi u Kinesko more, gdje se pojavilo sedmoglavo čudovište koje samo kapetan Džon Piplfoks može da savlada.

Predstavu režira Dušan Ranković, scenografiju će postaviti Nenad Blagojević, a u predstavi igraju Marko Toljević, Natalija Stankić, Marija Ćosić, Violeta Galović i Branislav Vujić. Oni svakodnevno marljivo rade na probama kako bi doprinijeli da priča dobije pravu dimenziju.

- Ovo je ekipa sa kojom volim da radim i koja se potpuno posveti zadatom poslu. Tekst za predstavu koju ćemo premijerno izvesti 26. oktobra, a koja će obilovati i songovima, zaista je vrlo maštovit. To je priča o penzionisanom kapetanu Džonu Piplfoksu kojem, nakon jedne od tuča u kojima je učestvovao, vlasti dodjeljuju 'bijednu penziju na zavidnom nivou'. Zaplet priče počinje pojavom strašnog sedmoglavog čudovišta u Kineskom moru, kada penzionisani kapetan Džon odlučuje da okupi svoju posadu i krene u potjeru za zlotvorom. U putešestvijima kapetana Džona Piplfoksa i njegove posade najveći neprijatelj nije sedmoglavo čudovište, već kukavičluk posade, koju kapetan na razne načine pokušava da ohrabri - priča Dušan Ranković.

Kako kaže, ova predstava, u izvođenju Pozorištanca „Maslačak“,  namijenjena je najmlađoj publici, kao i svima onima koji nisu zaboravili da se igraju i maštaju.
- S velikim povjerenjem u ono što radimo očekujemo susret sa našom dragom publikom - poručuju iz Pozorištanca.

Grad Bijeljina