Muzej Semberije proslavio Krsnu slavu Svetog Ćirila i Metodija u okviru čega je održana i Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika :: Semberija INFO ::

 

Muzej Semberije proslavio Krsnu slavu Svetog Ćirila i Metodija u okviru čega je održana i Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika


U Muzeju Semberija danas je, lomljenjem slavskog kolača, obilježena Krsna slava ove kulturne ustanove Sveti Ćirilo i Metodije. 


 
Direktor Muzeja Momčilo Koprivica izjavio je da je zadovoljan rezultatima rada ove kulturne ustanove u prošloj i ovoj godini, ističući da o tome najbolje svjedoče brojne kulturne manifestacije u organizaciji Muzeja. 


 
Nakon proslave Krsne slave, održana je redovna godišnja Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika, trideseta po redu. 
 
Predstavljeni je ukupno 200 radova iz 20 škola sa teritorije Grada Bijeljina, Zvornik, Lopare, Pelagićevo, Donji Žabar…


 
U kategoriji vrtići i niži razredi osnovnih škola prvu nagradu osvojila je Nada Đukanović iz starije grupe Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” Bijeljina. 
 
Drugu nagradu osvojila je Anđelina Gligić iz Dječijeg vrtića “Dragan i Zoran” Bijeljina, a treće Iva Milošević - predškolski uzrast iz Kluba za djecu “Petar Pan” Bijeljina.


 
U kategoriji viši razredi osnovnih i srednjih škola prvu nagradu osvojila je Marija Ilić iz Gimnazije “Filip Višnjić”.
 
Drugu nagradu osvojila Dragana Stević iz Osnovne škole “Stevan Nemanja” iz Gornjeg Dragaljevca, a treće mjesto Helena Ivković iz Osnovne škole “Dvorovi”.

(Semberija info)