TAKMIČENjE RECITATORA I BESJEDNIKA ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA :: Semberija INFO ::

 

TAKMIČENjE RECITATORA I BESJEDNIKA ZA UČENIKE OSNOVNIH I SREDNjIH ŠKOLA


U okviru kulturne manifestcije ,,Višnjićevi dani" , danas je u  Centru za kulturu ,,Semberija”, održano takmičenje recitatora i besjednika za učenike osnovnih i srednjih škola.




Pred stručnim žirijem, svoj rad i talenat, danas je predstavilo  68 učenika iz osnovnih škola sa područja grada Bijeljina i opštine Ugljevik.




-Cilj nam je da ovim takmičenjem oživimo recitatorske sekcije i zaista nas ohrabruje broj učenika koji se prijavio za učešće. Oni su birali recitacije po slobodnom izboru, danas su oživjeli stihovi Radovića, Erića i brojnih srpskih pjesnika. Ovo je dokaz da pisana riječ i dalje živi, a učenici kroz recitacije otkrivaju jedan novi svijet, šire svoje vidike. Ova manifestacija nam pomaže da promovišemo nauku i kulturu, što je u današnje vrijeme veoma značajno”, navela je Jelena Žerajić, član žirija.



Na današnjem takmičenju,svoju ljubav prema pisanoj riječi  predstavilo je  i 20 učenika  srednjih  škola.






Kulturna manifestacija ,,Višnjićevi dani" , koja je počela danas, u znaku je jubileja 120 godina od osnivanja Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva ,,Prosvjeta" i 130 godina od rođenja nobelovca Ive Andrića.
Organizator 29. manifestacije ,,Višnjićevi dani" je bijeljinska ,,Prosvjeta", pokrovitelji Ministarsvo prosvjete i kulture Republike Srpske i grad Bijeljina.