Prije 15 godina napustio nas je Toše Proeski :: Semberija INFO ::

 

Prije 15 godina napustio nas je Toše Proeski


Danas se obilježava tužna 15. godišnjica smrti makedonskog slavuja Toše Proeskog, koji je poginuo u stravičnoj nesreći na autocesti u blizini Nove Gradiške oko 6 sati i 20 minuta ujutro. Imao je samo 26 godina.

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednjim izjavama večer prije smrti, u kojem je izjavio “kako mu je svega puna glava”, ušao je u legendu. Njegovi nastupi punili su dvorane bez obzira na to u kojoj su se državi održavali, publiku je osvajao glasom, stasom i karakterom, a poznat je bio i po svojoj skromnosti.

Njegove riječi ‘Ve sakam site’ (Sve vas volim) ni danas nisu zaboravljene, a koliko je bio nesebičan i skroman otkrivao je kako na nastupima tako i u intervjuima. 

Rekao je i kako želi djevojku koja cijeni prave vrijednosti, a ne materijalne. Da je bio skromni mladić velikog srca, pokazivao je i svojim djelima: uvijek je nesebično pomagao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

“Pričate kako je život divan. I je, samo da potraje još malo”, ispričala je njegova starija sestra makedonskim medijima u jednom intervjuu što je rekao prije tragične pogibije.

Soba u kojoj je Toše spavao još uvijek je netaknuta. Sto metara dalje stoji križ, postavljen u njegovu čast.


​Glas Srpske