CZK „SEMBERIJA“- „OTVORENA SCENA“: :: Semberija INFO ::

 

CZK „SEMBERIJA“- „OTVORENA SCENA“:


USKORO FILM „HOĆU MUŽA“



 
Kulturnu manifestaciju „Otvorena scena“ koja je počela 4. jula, tradicionalno se održava već nekoliko godina tokom ljeta, a karakteriše je velika posjećenost i veliki broj učesnika iz Bijeljine i regiona. Organizatori su se potrudili da građani uživaju u muzici, plesu, folkloru, filmskom programu, aforizmima i predstavama, a biće zatvorena 5. avgusta, mjuziklom „Veselo djevojačko veče“ sa poznatim muzičkim imenima Tijanom Dapčević, Ivanom Peters, Zoranom Pavić i drugim. Tokom proteklih dana, na platou ispred Centra za kulturu nastupili su Balkanofonija, Plesni klub “101“, Dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, Pozorištance „Maslačak“, Bend „Neuništvi“, Plesni klub „Megadens“, Sremski tamburaši“, Natalija Todorović, OŠ „Kornelije Stanković“ i Ansambl „Stara priča“, održano je romantično poetsko veče sa pjesnikinjom Jelenom M Ćirić. Pored pjesnikinje Ćirić, stihove su recitovali i Aljoša Mandić i Radan Vilotić, a publika je uživala i u predstavi Gradskog pozorišta „Semberija“. Sutra, 21. jula, nastupiće Ansambl „“Zlatne strune“ i Milan Stojičinović.
 
Direktor Centra za kulturu Igor Bešlić kaže za „Semberija info“ da je posjećenost odlična, uprkos  ljetnim vrućinama.

-Zadovoljni smo odzivom publike, a mi smo se potrudili da pažljivo pripremimo ovogodišnju manifestaciju, u okviru koje je bilo zastupljeno i veče klasične muzike. Takođe, nismo planirali takmičarski dio, kao što je to prethodno bila praksa, a programom koji smo pripremili, učestvovaćemo i u „Pantelinskim danima“ 3, 4. i 5. avgusta, u suorganizaciji sa Gradskom upravom“, rekao je Bešlić.

On je dodao da će 3. avgusta, biti organizovano veče duhovne i etno muzike, 4. avgusta 14. bijeljinski umjetnički salon, a istog dana na krovu Centra za kulturu biće organizovan Bioskop na otvorenom.
-Ono što će, uvjeren sam, obradovati naše građane je Bioskop na otvorenom, odnosno na krovu Centra za kulturu, a posebno jer će biti prikazan film „Hoću muža“, sa poznatim glumcem Milošem Bikovićem“, najavio je Bešlić.

PROGRAM
22. jul, 21 čas - Dragana Minić i „Firma bend“
25. jul, 21 čas – „Kardio bend“ i Željko Đmura
26. jul, 21 čas – Siniša i drugari, Momčilo Koprivica - aforizmi
29. jul, 21 čas - SKUD „Dvorovi“ Dvorovi, SKUD „Lazarica“ Batković, SKUD „Pletenica“ Bijeljina
3. avgust – „Petropavlovski pojci“
4. avgust, 21 čas - Bioskop na otvorenom (krov Centra za kulturu ),
5. avgust, 20 časova - Kabare „Veselo djevojačko veče“ (Gradski trg).