"MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE" KONCERTOM NAJMLAĐIH, OBILJEŽILI SVJETSKI DAN MUZIKE :: Semberija INFO ::

 

"MUZIČKI UMJETNICI SEMBERIJE" KONCERTOM NAJMLAĐIH, OBILJEŽILI SVJETSKI DAN MUZIKE


Foto: Semberija info
Koncertom "Muzičko putovanje" koji  je večeras održan u velikoj sali Centra za kulturu “Semberija”, Udruženje građana “Muzički umjetnici Semberije” obilježili su Svjetski dan muzike.


 
Na koncertu su nastupili polaznici Muzičke radionice “Čarolija”, uzrasta od 3 do 8 godina. Oni su izveli najljepše tradicionalne pjesme iz nekoliko država sa četiri kontinenta, a publici su se večeras predstavili i polaznici Školice klavira.


 
Nataša Sobo umjetnički rukovodilac Muzičke radionice "Čarolija", kaže da su pripreme za večerašnji koncert trajale 5 mjeseci.


 
-Tekstovi pjesama su prilagođeni njihovom uzrastu i zadovoljstvo je raditi sa najmlađima jer mi smo tu da razvijemo njihove talente, radimo na razvoju ritma, zvuka, koordinaciji pokreta. U radionici “Čarolija” u saradnji sa logopedom, radimo i na vježbama za pravilno disanje i pravilnu artikulaciju govora. Djeca su mnogo inspirativna i nove ideje same naviru svaki dan”, istakla je Sobo.



Prije početka koncerta, publiku u sali pozdravio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović, a malim izvođačima poželio je mnogo uspjeha  u daljem razvoju njihovog talenta.


Svjetski dan muzike počeo je da se obilježava 1982. godine, na inicijativu francuskog ministarstva kulture i već punih 40 godina proslavlja se u više od 100 zemalja svijeta.



Ovim koncertom i Bijeljina  se pridružila svjetskim metropolama u proslavi ovog važnog dana za muziku i muzičke umjetnike.



(Semberija info)