KOMEDIJA „NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA“ POBRALA OSMJEHE GLEDALACA :: Semberija INFO ::

 

KOMEDIJA „NOĆ U KUĆI GOSPODINA KOLAKA“ POBRALA OSMJEHE GLEDALACA


Foto
Svih 350 mjesta velike sale Centra za kulturu u Bijeljini bilo je puno prilikom sinošnjeg izvođenja komedije „Noć u kući gospodina Kolaka“.  Predstavu su gledali i učeninci i profesori srednjih škola, članovi i rukovodioci dramskih sekcija, kojima je Centar kao domaćin, omogućio da za kraj 2021/2022 školske godine budu gosti sinoćne predstave.



Odličan tekst Vladimira Đurđevića na sceni su izveli Irfan Mensur, Slobodan Boda Ninković i Vladimir Kerkezović. Priča prati zaplet odnosa oca Anđele, rok zvijezde i njena dva već bivša muža.



U obrtima koji se nižu, na površinu izbija emotivna manipulacija radi koristi, niz grijehova i slabosti svakog od junaka ponaosob, slikajući tako obične ljudske karaktere ponekad izgubljene u svojim maštanjima i težnjama, sklonih čestom popuštanju svojim nagonima i željama.

Na pres konferenciji prije predstave, glumci su izrazili zadovoljstvo što će ih gledati i članovi dramskih sekcija u srednjim školama i istakli da su rado dolazili i da će dolaziti u Centar za kulturu kao ustanovu koja ima odlične uslove.



Irfan Mensur, režiser predstave Noć u kući gospodina Kolaka je podsjetio da je lično učestvovao u režiranju otvaranja Centra za Kulturu, Vladimir Kerkezović je naglasio da je bio asistent na glumačkoj akademiji Slobomir P Univerziteta, dok je Boda Ninković rekao da je ovo 12-ti put kako je u Bijeljini, čime su sva trojica, na određen način i emotivno vezani za Bijeljinu i nastupe u Centru za kulturu Semberija.