Dani dječije kulture u Bijeljini: Crna baka oduševila mališane :: Semberija INFO ::

 

Dani dječije kulture u Bijeljini: Crna baka oduševila mališane


U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina, u okviru kulturne manifestacije „Dani dječije kulture“, a koja  je organizovana u sklopu obilježavanja 90 godina postojanja ove kulturne ustanove, odigrana je i lutkarska predstava ,,Crna baka''.
 

Tekst za predstavu ,,Crna baka'' pripremili su nastavnici i učenici Osnovne škole ,,Meša Selimović'' iz Janje prema pjesmi Desanke Maksimović. Crnoj baki, kuci, maci, dječacima, popi... glasove su pozajmili učenici ove škole. Priča o crnoj baki koja gata zaiteresovala je publiku, jer su žamor i nestrpljenje koje je bilo prije početka predstave, odmah nakon najave utihnuli.





Radnja je bila povremeno propraćena muzikom za djecu, pa su i mališani, koji su bili u publici, pjevali sa glumcima, pozdravljajući ih burnim aplauzima. Nakon predstave, mališani-publika su bili oduševljeni, jer su glumci pozvali sve one koji žele da se slikaju sa njima.

Kako nam je potvrđeno, „Dani dječije kulture“ biće realizovani u saradnji sa predškolskim ustanovama sa područja grada Bijeljina, osnovnim školama „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina i „Meša Selimović“ iz Janje, te Muzičkom školom „Stevan Stojanović Mokranjac''.

Semberija info