JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina: Otvoreni „Dani dječije kulture“ u Bijeljini :: Semberija INFO ::

 

JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ Bijeljina: Otvoreni „Dani dječije kulture“ u Bijeljini


U Narodnoj biblioteci „Filip Višnjić“ Bijeljina, danas je otvorena kulturna manifestacija „Dani dječije kulture“ , koju  su organizovali u sklopu obilježavanja 90 godina postojanja ove kulturne ustanove.

Željna Arsenović, direktorka Narodne biblioteke „Filip Višnjić“, rekla je da je manifestacija „Dani dječije kulture“ jedan od načina da obilježe jubilej biblioteke zajedno sa mališanima.
- Godinama unazad, veliku pažnju posvećujemo radu sa djecom i iz toga je proistekla ova ideja, odnosno da na ovaj način proslavimo ovih naših 90 godina“, istakla je Arsenovićeva.

Goran Gašić, direktor vrtića „Dragan i Zoran“ kazao je da su sa zadovoljstvom prihvatili poziv da uzmu učešće u prvim danima „Dana dječije kulture“, a da će se danas predstaviti 30 - ak mališana, srednjih vrtićkih grupa vrtića „Dragan i Zoran“.

- Nadam se da će ova sjajna ideja zaživeti i da će postati tradicija. Vrtić „Dragan i Zoran“ ima divnu saradnju sa Narodnom bibliotekom i prirodno je i logično, da vaspitno – obrazovne ustanove sarađuju sa najznačajnijim ustanovama kulture u našem gradu“, istakao je Gašić. 

„Dani dječije kulure“ otvoreni su nastupima hora Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac“, koju su izveli himnu Republike Srpske, a odmah posle njih hor OŠ „Knez Ivo od Semberije“ izveo je numeru „Zavjet“.

Nakon izvođenja numera,  „Dane dječije kulture“, zvanično je otvorio predsjednik Skupštine grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević i rekao da je jako važno da se djeca od malih nogu uče pravim vrijednostima, a da je kultura svakako jedna od njih i izrazio nadu da će „Dani dječije kulture“ postati tradicija u gradu Bijeljina.




Manifestacija „Dani dječije kulture“ biće realizovana u saradnji sa predškolskim ustanovama sa područja grada Bijeljina, osnovnim školama „Knez Ivo od Semberije“ Bijeljina i „Meša Selimović“ iz Janje, te Muzičkom školom „Stevan Stojanović Mokranjac“ Bijeljina.

Za večeras, sa početkom u 19 časova, učenici OŠ „Meša Selimović“ iz Janje izvešće Lutkarsku predstavu pod nazivom „Crna baka“.
 

Semberija info - S. Jovanović