POČELO SNIMANjE KRATKOMETRAŽNOG FILMA: "Moj grad, moja pravila" :: Semberija INFO ::

 

POČELO SNIMANjE KRATKOMETRAŽNOG FILMA: "Moj grad, moja pravila"


Ne postoji puno filmova koji otvoreno pričaju o problemima današnjih tinejdžera, a upravo je za tu generaciju najavljen početak snimanja filma radnog naziva “Moj grad, moja pravila“.  Konferencija je održana juče u Centru za kulturu, a film su najavili scenarista i glumac Marko Ristić, reditelj i diplomirani glumac Nenad Blagojević i producent Željko Stojanović. 

-Danas, 18. juna, počelo je smimanje filma čiji je radni naziv “Moj grad, moja pravila“,  a želio bih da to bude film koji će gledati i mlada i starija publika, rekao je Marko Ristić, 15-godišnjak, koji je napisao scenario za ovaj kratkometražni film. Kaže da treba naglasiti da se film snima u Bijeljini, te da su  glumci, reditelj i producent takođe Bijeljinci, a svi angažovani na ovom filmu radiće bez novčane naknade. Željko Stojanović iz “Krule produkcije“ kaže da svojim angažovanjem na ovom filmu želi pružiti podršku mladim, talentovanim sugrađanima. 
​ 
Film prati četvoro tinejdžera ( igraju ih Milijan Janjić, Mihailo Vićanović, Vanja Pejić i Marko Ristić), a pored ovih talentovanih mladih Bijeljinaca, u filmu glume diplomirani glumci Ivan Petrović ( u ulozi oca), Dragana Trkulja ( glumi nastavnicu), te Nenad Blagojević koji ima dvostruku ulogu- glumi inspektora i režira film.