Četvrti Međunarodni festival dječjeg i omladinskog folklora "Pletenica 2019" :: Semberija INFO ::

 

Četvrti Međunarodni festival dječjeg i omladinskog folklora "Pletenica 2019"


Od 7. do 9. juna u Bijeljini održan je četvrti međunarodni festival dJečjeg i omladinskog folklora "Pletenica 2019" koji je ove godine okupio 24 Kulturno umetnička društva sa oko 1000 učesnika iz Srbije.
Aleksandra Cvjetinović, rukovodilac KUD "Pletenica" iz Bijeljine, koja je i organizator ovog festivala, kaže, da su ove godine u goste Bijeljincima stigli KUD-ovi iz Subotice, Bečeja, Sente, Šimanovaca, Plandišta, Laktaša, Banja Luke, Prijedora,Teslića.
Prve festivalske večeri nastupali su najmlađi folkloraši od 7 do 15 godina, a druge večeri omladinci stariji od 16 godina. 
Posebna atrakcija za stanovnike Bijeljine je, defile gradskim ulicama svih učesnika u narodnim nošnjama uz pratnju svojih orkestara. Na trgu su folkloraši kratko predstavili dio svog repertoara, a na kraju zaigrali zajedničko kolo.
Najveća vrijednost ovog festivala je povezivanje i druženje djece i omladine iz svih krajeva regiona, sklapanjenovih prijateljstava, a Bijeljina se još jednom pokazala, kao grad otvorenog srca, spremna da ugosti sve ljude dobre volje. A uz pesmu i igru, sve je lakše i bolje.

novosti.rs/infobijeljina.com