Dječiji likovni radovi 27. put u Muzeju Semberije :: Semberija INFO ::

 

Dječiji likovni radovi 27. put u Muzeju Semberije


Povodom slave Muzeja Semberije - Dana svetih Ćirila i Metodija, otvorena je 27. Majska smotra likovnog stvaralaštva učenika osnovnih škola regija Semberije, Majevice i Posavine, i djece predškolskog uzrasta  bijeljinskih vrtića.

Pored akademskog slikara mr Zorana Jezidmirovića, članovi stručnog žirija bili su akademski grafičar Milijanko Miholjčić i kustos-istoričar u Muzeju Semberije Zoran Midanović. Oni su imali zadatak da od 285 pristiglih radova iz 17 škola i vrtića, razvrstanih u dvije kategorije, odaberu po tri najbolja rada.

U kategoriji viših razreda osnovnih škola prvo mjesto je osvojila Milica Kačarević, učenica šestog razreda OŠ "Petar Kočić" iz Broca, drugo mjesto pripalo je Aleksandru Despotoviću, učeniku osmog razreda OŠ "Meša Selimović" iz Janje. Treće mjesto je osvojila Milana Đokić, učenica osmog razreda OŠ "Dvorovi" iz Dvorova.

Na osnovu glasova posjetilaca nagrada publike je pripala Anji Janjušević, učenici šestog razreda OŠ "Vuk Karadžić" iz Vlasenice.

Prvu nagradu stručnog žirija u kategoriji vrtića i nižih razreda osnovnih škola osvojio je šestogodišnji Nemanja Mitrić iz vrtića "Dragan i Zoran" Bijeljina, dok je druga nagrada pripala Željku Simojloviću iz Predškolske ustanove "Petar Pan" Bijeljina. U ovoj kategoriji, treće mjesto osvojila je Angela Petričević iz vrtića "Čika Jova Zmaj" u Bijeljini.

Izložba će biti postavljena u Muzeju Semberije do 20. juna 2019. godine.
 
Grad Bijeljina