„Spartak” otvara novu sezonu prenosa baleta iz Boljšoj teatra :: Semberija INFO ::

 

„Spartak” otvara novu sezonu prenosa baleta iz Boljšoj teatra


Nova sezona direktnih prenosa baleta iz Boljšoj teatra biće otvorena sedmog novembra baletskim klasikom „Spartak” Arama Hačaturjana u Sinepleksu Ušće u Beogradu, saopštili su distributeri.

Priča baleta događa se u carskom Rimu na čelu sa Krasom, gdje su Spartak i njegova supruga Frigija osuđeni na ropstvo i razdvojeni - njegova ljubav prema njoj i želja za slobodom doveli su ga do pobune protiv rimske vojske uz pomoć ostalih zarobljenika, ali Egina, koja želi da svrgne Krasa i stekne moć, staće na put Spartakovom planu.

Repertoar ove devete sezone prenosa čini i balet „Krcko Oraščić”, uz poznatu muziku Petra Iljiča Čajkovskog, koji će biti izveden 12. decembra.

Glamurozni triptih „Dragulji”, nastao kao omaž gradovima i plesnim školama u Parizu, Njujorku i Sankt Peterburgu, uz muziku Fore, Stravinskog i Čajkovskog, biće prikazan 23. januara 2022. godine.

Najomiljenija baletska predstava u klasičnom kanonu, „Labudovo jezero”, postavljena na partituru Čajkovskog, na repertoaru je 27. februara 2022. godine, dok će djelo „Faraonova kći” biti predstavljeno prvog maja 2022. godine.


​Agencije