Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju :: Semberija INFO ::

 

Bjelogrliću počasna Zlatna jabuka na festivalu u Kranju


Na prvom Međunarodnom filmskom festivalu u Kranju, počasnu Zlatnu jabuku dobio je glumac, scenarista, producent i reditelj Dragan Bjelogrlić za, kako su istakli organizatori, bogato i raznovrsno glumačko stvaralaštvo i vrhunski umjetnički doprinos na audiovizuelnom polju.

„Kao jedan od vodećih srpskih glumaca i umjetnika, zaslužan je za rast i razvoj regionalnog kinematografskog i serijskog sektora” stoji u obrazloženju nagrade.

Samo uručenje nagrade pratio je višeminutni aplauz publike, nakon čega je uslijedio koncert grupe Manjifiko, posebno u čast posebnog gosta Dragana Bjelogrlića. prenosi Tanjug.

Tročlani međunarodni žiri dodijelio je Veliku zlatnu jabuku Jasni Đuričić za najbolju glavnu ulogu i izuzetno umjetničko ostvarenje u ulozi u filmu „Quo vadis, Aida?"

Goran Bogdan, Franz Rogovski i Nada Šargin dobili su Jabuke za posebna glumačka ostvarenja.

Kao što je na završnoj priredbi istakla selektorka programa Ana Šturm, najlepši dio festivala bio je taj što su filmove ponovo vratili ljudima.

- Nema ništa ljepše nego sjediti u toploj ljetnjoj večeri, u prepunom ljetnjem bioskopu i gledati publiku kako sjedi i sa poštovanjem prati najnovija regionalna ostvarenja. Pored filmova koje smo konačno uspjeli da prikažemo na velikom platnu, posebno nezaboravan trenutak pružio je Manjifiko čija je muzika takođe ostavila traga na počasnog gosta Dragana Bjelogrlića, i koji nam je na završnu priredbu nakon dugo vremena na scenu donio „živu” muziku“, rekla je Ana Šturm.

Politika