KUD PLETENICA: Jubilarni koncert i Festival dječijih i izvođačkih ansambala :: Semberija INFO ::

 

KUD PLETENICA: Jubilarni koncert i Festival dječijih i izvođačkih ansambala


Kulturno – umjetničko društvo ,,Pletenica'' 18. i 19. juna organizuje dva događaja u okviru Centra za kulturu ,,Semberija" Bijeljina.
 
U petak, 18. juna od 20 do 20 časova i 50 minuta biće organizovan Jubilarni koncert povodom deset godina postojanja  društva. Koncert je odgađan više puta zbog trenutnih događaja koji nas okružuju, a koji su u vezi sa pandemijom virusda korona. Iako smo pretrpjeli, kao i mnogi drugi, velike gubitke zaustavljanjem aktivnosti tokom 2020/2021. godine, smogli smo snage da izvedemo Jubilarni koncert povodom deset godina našeg postojanja. Članovi izvođačkog ansambla od ove godine, uglavnom, odlaze na fakultete, tako da smo, ujedno, odlučili da i u njihovu čast održimo koncert. Mnogi igrači su morali prestati da igraju, krajem 2020. (izvođački), te će nam se ovaj put pridružiti u publici'', najavila je u ime SKUD ,,Pletenica''  Aleksandra Cvijetinović i podsjetila da je 19. juna planiran Festival dječijih i izvođačkih ansambala ,,Pletenica".

- I Festival dječijih i izvođačkih ansambala održaće se, takođe, u Centru za kulturu, u vremenu od 19 do 19 časova i 30 minuta. Biće znatno manje učesnika, nego inače, zbog trenutne situacije. Planiramo ansamble samo izvesti ispred spomenika i fotografisati se, neposredno pred sam koncert'', precizirala je Aleksandra Cvijetinović.

​Semberija info