BIJELjINA: PROMOVISANA KNjIGA TALENTOVANE UČENICE :: Semberija INFO ::

 

BIJELjINA: PROMOVISANA KNjIGA TALENTOVANE UČENICE


U Bijeljini je, u Gradskoj biblioteci "Filip Višnjić" večeras upriličena promocija knjige mlade zvijezde književnog neba Semberije, Marije Stevanović. Njena knjiga, "Put u nesaznajno" je zbirka poezije i kratkih priča.

Marija je učenica devetog razreda OŠ "Stevan Nemanja" iz Gornjeg Dragaljevca gdje je i otkrila svoju ljubav prema pisanoj riječi. Ovo je njena prva objavljena knjiga iako su i do sada u različitim prilikama objavljivane njene pjesme i priče.



- Cilj mog pisanja je da pišem onako kako osjećam jer prirodnost donosi sve vrline koje odlikuju svakog pjesnika. Kod pisanja mi je najbitnije da čovjek prepozna sebe i količinu pažnje i ljubavi koju pruža i daje", izjavila je nadahnuto mlada pjesnikinja.

Knjigu "Put u nesaznajno" je objavio Kulturno-izdavački centar "Srpska kuća" iz Požarevca čiji je direktor, Bratislav Bata Golić najzaslužniji za neprestano otvaranje novih književnih prostora mladim talentima pisane riječi. Već je dvadeset godina kako "Srpska kuća" izdaje "Zbornik književnog stvaralaštva mladih Republike Srpske".



- Možda je neskromno, ali moram se pohvaliti da sam do sada načinio jedan pravi književni grad od preko 20.000 mladih talentovanih pisaca i pjesnika iz Srbije, Republike Srpske i dijaspore. Ne bih to mogao postići bez pomoći brojnih prosvjetnih radnika i roditelja koji su mlade talente hrabrili i podsticali da se prijave na brojne konkurse koje je naša izdavačka kuća raspisivala", rekao je Bratislav Golić.

Semberija info - I. Gutić