Majske muzičke svečanosti od 13. do. 16. maja :: Semberija INFO ::

 

Majske muzičke svečanosti od 13. do. 16. maja


U periodu od 13. do 16. maja u Bijeljini održava XX horski festival "Majske muzičke svečanosti" na kojem će se ove godine takmičiti rekordnih 50 ansambala, u deset takmičarskih kategorija, kao i 36 solo pjevača. Na Festivalu će učestvovati ansambli i solo pjevači iz Ukrajne, Poljske, Slovenije, Sjeverne Makedonije, Bugarske, Srbije, Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Izvršni organizator Festivala je SPD "Srbadija", koje je, svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama, uspjelo privući renomirane horove i najuglednije dirigente iz svijeta horske muzike. Hor je visoko rangiran na Svjetskoj rang listi horova, koju formira Interkultur Foundation  Musica Mundi i danas je najbolje rangiran hor iz regiona. U proteklih 19 godina, „Majske muzičke svečanosti“ okupile su preko 600 horova i 40 000 horskih pjevača.

Važna napomena: Zbog pandemije korona virusa Umjetnički savjet festivala i Organizacioni odbor donijeli su odluku da Festival bude održan onlajn. Prijavljeni učesnici su poslali svoje audio i video zapise.
 
Preslušavanje snimaka obaviće se od 14. i 15. maja, po takmičarskim kategorijama, u prostorijama Sokolskog doma, a proglašenje rezultata obaviće se putem društvenih mreža 15. i 16. maja.
 

Portparol Festivala
        Stevan Čukić