Mirjana Karanović postala dio tima Beogradskog dramskog pozorišta :: Semberija INFO ::

 

Mirjana Karanović postala dio tima Beogradskog dramskog pozorišta


Dramska umjetnica Mirjana Karanović je, na prigodnoj svečanosti u Beogradskom dramskom pozorištu, 8. marta  potpisala ugovor kojim je postala stalni član ovog ansambla. Mirjana Karanović nedavno je dobila nagradu „Tatjana Lukjanova” za višegodišnji doprinos teatarskoj kući na Crvenom krstu i pozorišnom životu Srbije.

Drama „Čitač” Bernharda Šlinka u režiji Borisa Liješevića, u kojoj maestralno tumači lik Hane Šmic, proglašena je za predstavu godine u Beogradskom dramskom pozorištu i kulturni događaj 2020. godine.

‒ Ovo što sam do sada vidjela u BDP-u veoma korespondira sa mojim doživljajem teatra. Veoma se radujem svakom izvođenju predstave „Čitač” u BDP. Kako je odmicao rad na toj predstavi, za mene je bilo logično da me stigla ta uloga. Tada sam pratila kako se BDP transformiše u mjeru novog, avangardnog, različitog teatra“, rekla je Mirjana Karanović i naglasila da se „vraća u svoje prirodno okruženje”.

‒ Rođena sam dvije ulice ispod Beogradskog dramskog pozorišta i vraćam se u svoj kraj. Moja mama i tetka su voljele BDP, koje je 60-ih godina prošlog vijeka bilo najbolje pozorište u gradu. Odlučila sam da postanem dio pozorišta koje ima izuzetan mladi ansambl i repertoar koji prati misao koju volim u pozorištu. Za mene je prirodno da budem dio BDP i sa nestrpljenjem očekujem rad na predstavama sa ambicioznim ansamblom i upravom teatra“, kazala je Mirjana Karanović.

Jug Radivojević, direktor BDP-a, napomenuo je da je velika čast i radost za svakog u pozorištu, jer je Mirjana Karanović postala dio ovog ansambla.

‒ Od kada sam došao u pozorište ovo je šesti put da potpisujemo stalni aganžman sa nekim od glumaca. Miloš Biković, Andrija Kuzmanović, Marko Gvero i Vanja Nenadić su već postali članovi našeg ansabla, a evo danas i Mirjana Karanović. Očekujemo da ćemo do kraja godine kao stalne članove ansambla dobiti i Ivu Ilinčić i Isidoru Simjonović. Nadamo se da će sledeće godine da nam se priključe Nina Janković i Miodrag Radonjić“ ‒ kazao je Radivojević.

Semberija info