MILENKOVIĆ: JEDVA ČEKAM DA SE VRATIM KONCERTIMA :: Semberija INFO ::

 

MILENKOVIĆ: JEDVA ČEKAM DA SE VRATIM KONCERTIMA


Foto: RTRS
Stefan Milenković, virtuoz na violini, svjetski putnik, profesor, neko kome nisu strani avanturistički sportovi, svestrani umjetnik, odnedavno je i banjalučki zet, koji ovih dana boravi u glavnom gradu Republike Srpske.

Milenković ističe da trenutno odmara i uživa u krugu porodice, s obzirom da je prošle godine dobio sina.

- Odmorio sam se i spreman sam za nastavak održavanja koncerata, ali sve zavisi i od situacije sa pandemijom.

Prijalo mi je da budem d porodicom, za razliku od normalnih vremena kada sam u godini imao 200 radnih dana i odstustvovanja od kuće - kaže ovaj violinista.

Dodaje da dobija mnogo poziva za onlajn koncerte, ali da samo na neke od njih odgovori, te da je koncentrisan na ljeto i jesen kada će imati više posla i koncerata.

- Najveća želja mi je da se nakon ove epidemije vratimo jedni drugima. Mislim da već sada shvatamo koliko se ljudski kontakt ne može porediti i nadomjesti sa društvenim mrežama i aplikacijama.. Koncerti uživo su nezamjenjivi i kada ih nema, shvatimo da bez toga nismo kompletne ličnosti - naglasio je Milenković.

Ovaj virtoz ističe da se krajem aprila seli u Novi Sad, u kojem će od oktobra mjeseca biti održano stotine umjetničkih programa, s obzirom da će ovaj grad biti evropska prestonica kulture u 2022. godini.

Za nekoliko dana putuje za Ameriku gdje ima obaveza kao profesor, a održaće i jedan koncert u Njujorku.

(RTRS)