Najprestižniji mladi umjetnik za 2020. violinistkinja Dunja Kalamir :: Semberija INFO ::

 

Najprestižniji mladi umjetnik za 2020. violinistkinja Dunja Kalamir


ArtLink i Kolarčeva zadužbina tradicionalno su počeli novu kalendarsku godinu koncertom mlade violinistkinje Dunje Kalamir, dobitnice prestižne godišnje nagrade Najperspektivniji mladi umjetnik, koju je ArtLink dodijelio po petnaesti put 3. januara na sceni Kolarca.

Na jučerašnjem koncertu, u Velikoj sali Kolarca, na programu su bila djela Paganinija, Bramsa, Čajkovskog, Sarasatea...

Dunja Kalamir je učestvovala u mnogim programima ArtLinka, uključujući cikluse koncerata kamerne muzike u Beogradu, Novom Sadu, Subotici, Nišu...Takođe je imala solo nastupe sa kamernim orkestrom ArtLink mladi virtuozi i Kamerata Balkanika sa umjetnicima kao što su Stefan Milenković, Ana Tifu, Pavel Doležal, Ištvan Vardai, Konstantin Adrian Grigore, Bendžamin Hamhouts i mnogi drugi.

Uprkos pandemiji, Dunja Kalamir je u toku 2020. godine nastupala  kao solista sa Kameratom Janaček u Sarajevu, u sklopu ArtLinkovog projekta za mlade talente „Balkan - Višegrad”, na koncertima u sklopu ArtLink festivala na Beogradskoj tvrđavi, zatimi u Tirani, u Amfiteatru, kao solista sa orkestrom Kamerata Balkanika i belgijskim dirigentom Hamhoutsom i poljskim violinistom Filipm Čiviževičem.

Nastupila je i u Konaku kneginje Ljubice na završnom koncertu projekta za mlade talente podržanim od Međunarodnog Višegradskog fonda.

​Agencije / Semberija info