POZORIŠTANCE MASLAČAK ORGANIZUJE:Monodrama "Čaplin" u Centru za kulturu "Semberija" :: Semberija INFO ::

 

POZORIŠTANCE MASLAČAK ORGANIZUJE:
Monodrama "Čaplin" u Centru za kulturu "Semberija"


Monodrama "Čaplin"

U četvrtak 28. februara u 20 časova, priča o Čarli Čaplinu na velikoj sceni Centra za kulturu "Semberija". Ovo je debitantski projekt Dušana Rankovića, diplomiranog audivizuelnog umjetnika - glumca, koji je svoju karijeru započeo u Bijeljini na studijama, a nastavio u Beogradu. Sada svoj rad želi da predstavi po prvi put bijeljinskoj publici. Bilo bi nam drago da ga ovim putem podržite i pomognete kulturne sadržaje ovog tipa koji ovom gradu nedostaju.

Cijena ulaznica je 7KM i  možete ih kupiti na biletarnici CZK "Semberija". Za dodatne informacije, kontaktirajte  nas na brojeve telefona 055 424 600, 065 880 835, 065 267 707 ili 065 484 700.  

Očekujemo vas u CZK "Semberija", u četvrtak, 28.2, u 20 časova.

Reč reditelja: 

Svi znamo filmove Čarlija Čaplina, ali koliko znamo o privatnom životu tog simpatičnog čoveka sa brkovima i štapom? U komadu ''Čaplin ipak ne plače'' dramaturg Ana Mitrović suočava čuvenog komičara sa smrću dodajući situaciji notu komedije apsurda smeštajući ga u nekakvu vrstu Sabirnog centra gde je protok vremena irelevantniji nego kod Beketa, pri tome istražujući da li je čovek koji nam je svima stavljao osmeh na lice svojom maestralnom kreacijom lika Skitnice možda bio nesrećno, detinjasto biće u potrazi za identitetom i žrtva kapitalističko – materijalističkih društvenih normi. Da li su prijemi u Holivudu zaista toliko glamurozni? Kako su milioni dolara manji od pola funte? Šta znači ''mnogo misliti''? Koliku je Čaplin imao empatiju prema žrtvama Drugog Svetskog rata? Sve to mi je tokom procesa otkrio Dušan Ranković koji Čaplina tumači vešto nijansirajući lik od omiljenog mi Skitnice, preko nadurenog deteta, kolerika vezanog samo za džin tonik, čoveka koji je izgubio smisao, sračunatog materijaliste do neodoljivog tinejdžera na krilima ljubavi. Lišen svega, u beketovskom čistilištu, čoveku ne ostaje ništa osim da bude ono što zapravo jeste. Čarls Čaplin je bio sve što je bio Skitnica. A da li je Skitnica ikada bio sve ono što je Čarls Čaplin? 

Tea Puharić, pozorišni i radio reditelj i teatrolog.