LjUBIŠA PETROVIĆ, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BIJELjINE :: Semberija INFO ::

 

LjUBIŠA PETROVIĆ, KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA BIJELjINE


Rođen je 25. 01. 1988. godine u Bijeljini. Medicinski fakultet završio na Univerzitetu u Beogradu sa prosječnom ocjenom 9,37. Upisao je postdiplomske doktorske studije na Univerzitetu u Novom Sadu. Bavi se naučno-istraživačkim radom i autor je i koautor nekoliko naučnih radova oz oblasti interne medicine, neurologije, radiologije i psihijatrije. Zaposlen je u Domu zdravlja Bijeljina u Službi hitne medicinske pomoći, a radi i kao ljekar u FK „Zvijezda 09“. Započeo je specijalizaciju iz radiologije. Spreman je da svakome pomogne, sasluša i uradi sve što je moguće u domenu medicine.

Politikom se bavi od 2010. godine sa željom da pomogne svome Gradu. Odbornik u Skupštini grada postaje 2016. godine. SDS je prepoznala čovjeka sa moralnim i organizacionim kapacitetima i predložila da bude kandidat za gradonačelnika Bijeljine.

Spreman je da radi za svakog čovjeka u ovome gradu. Ostvaren je na emotivnom planu. Jedanaest godina je u srećnoj vezi sa koleginicom, najvećom životnom podrškom.

Ljubiša Petrović je dijete sa sela koje i danas vrijedno pomaže svojim roditeljima u obavljanju poljoprivrednih poslova i održavanju seoskog gazdinstva. Odrastajući uz majku i dvije sestre shvatio je da je uloga žene ključna, kako u poridici, tako i u društvu. Zbog toga je i biće posvećen unapređenju rodne ravnopravnosti u Bijeljini i cijeloj RS.

Učesnik je različitih humanitarnih i ekoloških akcija. Još kao student posjećivao je Kosovo i Metohiju i učestvovao u različitim projektima pomoći našem narodu na Kosovu i Metohiji. Član je planinarskog društva ,,Željezničar’’. Piše poeziju, rodoljubive, misaone i ljubavne pjesme.

​Ljubiša Petrović je častan, pošten i kvalitetan mladi čovjek, spreman da služi svim građanima i zajedno sa njima gradi kvalitetniju budućnosti Bijeljine.