U BIJELjINI POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM 11 PARTIJA :: Semberija INFO ::

 

U BIJELjINI POTPISAN KOALICIONI SPORAZUM 11 PARTIJA


U prostorijama Gradskog odbora SNSD-a u Bijeljini,  potpisan je koalicioni sporazum kojim se formira skupštinska većina u lokalnom parlamentu. Sporazum su potpisali SNSD, SDSS-Mićo Mićić,  Ujedinjena Srpska, SPS, Demos, DNS, SP, NDP, Prva SDS, Pokret za Bijeljinu i SDA, a u sporazumu je navedeno da će učešće u vlasti biti koncipirano shodno izbornom kapacitetu. Takođe, izražena je spremnost da se prihvate i drugi odbornici. Predsjednik GO SNSD Nedeljko Ćorić istakao je da je evidentno da će ova koalicija nakon zvaničnih rezultata lokalnih izbora imati dvotrećinsku većinu odbornika.

-Ono što je veoma važno je da ostanemo okupljeni oko zajendičkih ciljeva i da nastavimo sa svim dobrim što smo započeli”, rekao je Ćorić i zahvalio se svima koji su izašli na biračka mjesta i iskoristili svoje demokratsko pravo da glasaju.

-Osvojili smo oko 80 posto glasova za Skupštinu grada, a nešto više od 40 posto za gradonačelnika. Ovo ćemo u narednom analizirati jer je “malo čudno” da u ovom kapacitetu ne osvojimo i mjesto gradonačelnika”, rekao je Ćorić. Predsjednik SDSS Mićo Mićić, istakao je da mu je zadocvoljstvo što je Grad Bijeljina pokazao demokratski kapacitet i da su izbori provedeni u demokratskoj atmosferi.



-Novom gradonačelniku Ljubiši Petroviću čestitam na pobjedi i želim mu uspjeh u radu.Mi smo 15 godina radili sa koalicionim partnerima na razvoju grada, mnogo toga je lijepog iza nas što je urađeno i želimo da se naš  grad i u narednim godinama razvija. Stranka demokratske Srpske Semberija je nova stranka u političkom životu, ali je osvojila drugo mjesto na ovim lokalnim izborima u Bijeljini. To govori da smo jaki, da imamo podršku i da ćemo nastaviti na radimo na razvoju u interesu našeg grada, jer upravo zbog toga smo i formirali SDSS”, rekao je Mićić. On je naglasio da bez obzira što nije odnio političku pobjedu u trci za gradonačelnika, stavlja se na raspolaganje u svemu što je u interesu boljeg života građana i razvoja Bijeljine.

Semberija info