POKS POZIVA MONARHISTE DA DOĐU NA NARODNI SKUP U BANjA LUCI :: Semberija INFO ::

 

POKS POZIVA MONARHISTE DA DOĐU NA NARODNI SKUP U BANjA LUCI


Pokret osnivanja Kneževine Srpske (POKS), politička stranka koja je registrovana na teritoriji Republike Srpske, a sestrinska je organizacija sa Pokretom obnove Kraljevine Srbije, parlamentarne stranke u Srbiji, poziva svoje pristalice i sve monarhiste da se pridruže današnjem Narodnom skupu za odbranu Republike Srpske u Banja Luci.
 
„Bez obzira što nismo nikoga podržali na zadnjim izborima za predsjednika Republike Srpske jer smo monarhistička stranka koja se zalaže za osnivanje Kneževine Srpske na čelu sa dinastijom Karađorđević, ne možemo mirno da gledamo kako se vrši atak na izbornu volju naših građana i prekrajaju izborni rezultati pod pritiskom centralne vlasti i zapadnih sila. Jasno je da se ovde radi o pokušaju destabilizacije Republike Srpske, stvaranju lažne političke krize sa ciljem ukidanja srpskog entiteta za koji smo kao narod platili ogromnu cijenu u prošlosti. Zbog toga pozivam sve naše pristalice i sve monarhiste da dođu na veliki narodni skup i odbrane ne samo izbornu volju građana, nego i Srpsku koja je ugroženija nego ikada“ – izjavio je Batrić Sekara, predsednik Pokreta osnivanja Kneževine Srpske.
 
„Mi u Srbiji budno pratimo dešavanja u Republici Srpskoj i imamo ne samo moralnu i bratsku obavezu, nego i onu koja je proistekla iz Dejtonskog sporazuma da kao država garantujemo za postojanje i opstanak Republike Srpske. Svaki pokušaj prekrajanja jasne volje građana Republike Srpske, atak je na srpski entitet, a samim tim i atak na državu Srbiju. Nadam se da će građani Srpske biti istrajni, a ceo srpski narod složan i da neće dozvoliti onima koji mu ne misle dobro da ostvare svoj plan i destabilizuju Republiku Srpsku“ – izjavio je narodni poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Pokreta obnove Kraljevine Srbije, Vojislav Mihailović, unuk đenerala Draže Mihailovića.