SLAVENKO RISTIĆ U HASAMA: ZADRŽATI IDENTITET, SAČUVATI SRPSKU :: Semberija INFO ::

 

SLAVENKO RISTIĆ U HASAMA: ZADRŽATI IDENTITET, SAČUVATI SRPSKU


Kandidat na listi SNSD-a za poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Slavenko Ristić izjavio je večeras u naselju Hase da podržati Milorada Dodika i Željku Cvijanović na predstojećim opštim izborima znači opstati, zadržati identitet i ostati u svojoj Republici Srpskoj.

- Kada sam se vratio u Semberiju i Bijeljinu, vidio sam da imamo državu, da imamo selo i vrijedne ljude. Ipak, da bi ti ljudi bili zadovoljni, moramo da nastavimo razvoj poljoprivrede, da ulažemo u širenje sistema za navodnjavanje, unapređujemo plasteničku proizvodnju, da podržavamo razvoj zadrugarstva i otvaramo nove fabrike. Imamo ljudstvo, imamo znanje, ali treba da probudimo volju, a to možemo jedino ako smo na svojim ognjištima – istakao je Ristić.

On je naglasio da u vrijeme globalne krize i nedostatka hrane i energenata, Bijeljina, Semberija i Republika Srpska mogu da budu ponosne na svoje prirodne resurse.

- Međutim, moramo ih pametno koristiti. Ne smijemo da ih prepustimo onima koji poručuju „Živjećeš bolje“, a istovremeno su spremni da budućnost naše djece predaju u ruke stranaca – naveo je Ristić.