“ONI SU NAJBOLjI AMBASADORI NAŠE ZEMLjE I OBIČAJA ŠIROM SVIJETA” :: Semberija INFO ::

 

“ONI SU NAJBOLjI AMBASADORI NAŠE ZEMLjE I OBIČAJA ŠIROM SVIJETA”


Kandidati Pokreta Uspješna Srpska za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima u okviru kampanje “Izaberi zdravlje” posjetili su Kulturno-umjetničko društvo "Dvorovi" u istoimenom selu, prisustvovali probi, družili se sa članovima društva i razgovarali o tradiciji, kulturi i našim običajima.

-Ovo kulturno umjetničko društvo, ponosno čuva, njeguje i prezentuje naše običaje, tradiciju i obilježja kroz pjesmu, igru i muziku. Organizator je brojnih manifestacija među kojima su najznačajnije humanitarne akcije. PUS podržava rad ovakvih organizacija. Oni su najbolji ambasadori naše zemlje i običaja širom svijeta, rekla je doc dr Živka Malić prilikom ove posjete.Kulturno umjetnički rukovodilac KUD-a “Dvorovi” Slobodan Jekić, koji je bio prosvjetni radnik skoro 40 godina evocirao je lijepe uspomene na svoje dobre đake.

-Moja učenica Živka bila je ekstra đak i kada sam prije neki dan pročitao šta je sve postigla, bio sam ponosan. Siguran sam da bi bila među najistaknutijim poslanicima u skupštini Republike Srpske. Moju potpunu podršku ima Pokret Uspješna Srpska sa svojim kandidatima. Ova partija na čelu sa dr Zlatkom Maksimovićem ima svijetlu budućnost, rekao je Jekić i dodao da od 2004. godine otkako je ovo društvo osnovano, niko ih nije pobijedio širom Evrope, ne samo Semberije i Republike Srpske, i da pored brojnih nagrada i priznanja i dalje imaju neuslovne prostorije.

-Ovo društvo ima izuzetne rezultate i ne zaslužuje da radi u ovakvim uslovima. Upućujem ovom prilikom apel da se ovo sredi a kada se hoće, sve se može. Narod koji ne pamti prošlost i ne njeguje kulturu, nema sigurnu budućnost. U Dvorovima je i naša Banja u koju svakako moramo uložiti više kako bi bila prepoznata ne samo u Republici Srpskoj, već u cijelom regionu, rekao je prof. dr Zlatko Maksimović.Ulaganje u kulturu se uvijek isplati, što potvrđuju zapaženi rezultati koje članovi KUD-a “Dvorovi`" ostvaraju godinama.