NEDELjKO ĆORIĆ: SPORT NIJE TROŠAK NEGO INVESTICIJA :: Semberija INFO ::

 

NEDELjKO ĆORIĆ: SPORT NIJE TROŠAK NEGO INVESTICIJA


Nedeljko Ćorić, kandidat sa liste SNSD-a za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH istakao je da Vlada RS uvijek podržava omladinske politike i stimuliše sport, jer shvata potrebe mladih.  

- Vlada RS provodila je brojne mjere u korist mladih u Republici Srpskoj, a pri tom mislim na zapošljavanje pripravnika, kredite za mlade bračne parove, pomoć djeci poginulih boraca, a nedavno je izvršena i isplata jednokratne pomoći od po 100 KM“, rekao je Ćorić.

On je dodao da se značajna sredstva izdvajaju i za sport.
- Vlada RS je u proteklom periodu izdvojila preko milion KM za sportske kolektive u Bijeljini. Moram podsjetiti i na period kad smo preuzeli FK „Radnik“, koji se našao u teškoj situaciji, sa nama je bila Vlada RS, kao i predsjednica RS Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik. „Radnik“ je danas stabilan klub i već bilježi dobre rezultate, domaćinski se posluje i radi, a ja sam zahvalan svima koji su se angažovali oko preporoda kluba.

- Takođe, dobar primjer i Košarkaški klub „Radnik“ koji sam preuzeo prije dvije godine kad je, takođe bio u beznađu, a imamo i Odbojkaški klub „Radnik“ koji je odlično organizovan i koji će ozbiljno napasti šampionsku titulu u Premijer ligi BiH“, podsjetio je Ćorić i dodao da su tu još brojni dobri klubovi u kojima treniraju i takmiče se mladi ljudi.  

- Sport nije trošak nego investicija i treba iznalaziti resurse kako kroz republičke i lokalne ustanove i institucije, tako i kroz javna i privatna preduzeća. Ulaganjem u sport i mlade ljude pokazujemo društvenu odgovornost i ne smijemo se izmicati i kad se pojave problemi u klubovima“, naglasio je Ćorić. On je istakao da su sportisti najbolji promoteri lokalnih i republičkih vlasti, ali i privrednih subjekata.

- Na nama je da im obezbijedimo kvalitetne uslove za sportske aktivnosti i takmičenja, a svakako da je potrebeno izgraditi i sportsku halu, za koju Grad Bijeljina, koji važi za grad sporta, nije imao sluha. Nadam se da će se to promijeniti u periodu pred nama i da će se pronaći adekvatno rješenje za izgradnju sportske hale, ali i zatvorenog bazena“, rekao je Ćorić i poručio da će dati sve od sebe da i u naredne četiri godine sa pozicija koje će obavljati, pomogne svim sportistima i sportskim klubovima.