POKRET USPJEŠNA SRPSKA: Posjeta djevojčici oboljeloj od epilepsije :: Semberija INFO ::

 

POKRET USPJEŠNA SRPSKA: Posjeta djevojčici oboljeloj od epilepsije


Teška životna priča nikog od nas nije ostavila ravnodušnim. Priča o maloj Nikolini Simić i njenim roditeljima Mileni i Milanu iz Glavičica koji su godinama vodili onu najtežu, životnu borbu, da spase život svom četvrtom djetetu, kod koga je nedugo po rođenju utvrđeno da boluje od teške nasljedne bolesti - epilepsije.

Ova hrabra djevojčica unijela je mnogo radosti u živote svojih roditelja, koji su prije njenog rođenja izgubili tri sina. Rođenjem male Nikoline, bol i tugu za izgubljenim sinovima zamenili su radost i sreća, a onda su se ponovo tmurni oblaci nadvili nad njihov dom…



- Dobili smo prvo sina koji je preminuo nakon dvije i po godine, potom drugog koji je preminuo nakon dva i po mjeseca, a zatim i trećeg koji je živio svega 25 dana. Našoj sreći nije bilo kraja kada je na svijet došla Nikolina - ispričala je Milena i dodala da su još od prije rođenja djevojčice, članice Aktiva Pokreta Uspješna Srpska bile njena podrška.

Dr Stojanka Nikolić, specijalista ginekologije i akušerstva uputila ih je na pretrage i vodila Mileninu četvrtu trudnoću.
- Bićemo uz Nikolinu i dalje, ona je divna poslušna i marljiva djevojčica koja je, čini mi se, odrasla brže od svoje generacije. Posebno nas raduje njen uspjeh u školi, rekla je doc dr Živka Malić, koja je posjetila ovu porodicu u društvu dr Stojanke.

Njihova istrajnost, upornost i vjera da će jednom biti sve u redu bila je zvijezda vodilja svih ovih godina. I Bogu hvala, Nikolina je danas vesela i nasmijana djevojčica koja ima srećno i lijepo đetinjstvo. Odlična je učenica i svi su ponosni na njen uspjeh.


Pokret Uspješna Srpska