KOALICIJA 12 STRANAKA: U PRELOMNIM VREMENIMA PODRŽATI PRAVE LIDERE DODIKA I CVIJANOVIĆEVU :: Semberija INFO ::

 

KOALICIJA 12 STRANAKA: U PRELOMNIM VREMENIMA PODRŽATI PRAVE LIDERE DODIKA I CVIJANOVIĆEVU


Predsjednik Koalicije "Dogovor za Bijeljinu" i predsjednik Gradskog odbora SNSD-a Bijeljina Miroslav Milovanović rekao je večeras u Vršanima na skupu predstavnika 12 partija i lista u Semberiji koje podržavaju Milorada Dodik za predsjednika Republike Srpske i  Željku Cvijanović za člana Predsjedništva BiH da su Jelena Trivić i Mirko Šarović projekat dijela međunarodne zajednice koja ne misli dobro srpskom narodu u BiH.
 
„Mirko Šarović ne može biti srpski član Predsjedništva BiH zbog toga što se nalazi pod velikim uticajem međunarodne zajednice ili onog dijela koji ne želi dobro Srbima u BiH. Za razliku od njega Milorad Dodik je ovih dana bio kod provjerenih srpskih prijatelja i dobio podršku.  Dokle ide Šarović, vidi se iz toga što su prethodnih dana kandidati SDS za poslanike ubjeđivali na tribinama po Semberiji, onih  15 do 20 ljudi, kako su naši prijatelji slabi, mali, nebitni za ostatak međunarodne zajednice, suviše slabi u odnosu na Ameriku  i da je greška što se Milorad Dodik se oslanja na prijatelje“ rekao je Milovanović.



On je pozvao građane da podrže Milorada Dodika kao jedino pravo rješenje za  predsjednika Republike Srpske i  Željku Cvijanović kao njegovog najbliži saradnika u kojeg ima najviše povjerenja za srpskog člana Predsjedništva BiH , jer su oni „siguran garant brige za Republiku Srpsku i njene građane“.

Predsjednik Gradskog odbora DEMOS-a Bijeljina Milan Dakić rekao je večeras da je Republika Srpska izložena brojnim napadima ,,mudrog i podlog Sarajeva“ koji pokušava da dođe do narodne imovine i zemljišta Republike Srpske, kako bi na taj način razorili Dejtonski sporazum. Na žalost u tome su im pomagali i pomažu i neki srpski predstavnici.

Jedini koji ima hrabrosti da se odupre tom i takvom Sarajevu je Milorad Dodik i njegova politika. Jelena Trivić možda nema mrlje u karijeri, rekao je Dakić, ali ona nema ni iskustva u bilo kakvom organizovanju pa ni mjesne zajednice, a kamoli vođenju naroda u ovim prelomnim istorijskim vremenima.



" Kao narodni poslanik ,koji je osam godina bio u Skupštini kažem vam da je sada prelomni istorijski momenat kada se zaista brani Republika Srpska. Svi mi ovdje znamo da Milorad Dodik može da organizuje i vodi narod, da Željka Cvijanović dostojno može da nosi mjesto člana Predsjedništva BiH. Zato glasajte za njih dvoje jer sa njima imamo sigurnost i prosperitet Srpske", rekao je Dakić.

Predsjednik SDS Semberije Predrag Jović istakao je da zajednički kandidat 12 stranaka i lista u Semberiji Milorad Dodik i danas stvara prijatelje u svijetu, da je Republika Srpska zadnjih godina na međunarodnom planu uzdignuta kao nikada do sada.

„Predsjednik Dodik sa zastavom Republike Srpske na reveru i u srcu ide i u Brisel i u Istanbul i u Budimpeštu i u Moskvu i u našu maticu Srbiju. Republika Srpska je iz godine u godinu, ako hoćemo da budemo iskreni, sve jača. Gradi puteve, autoputeve bolnice vrtiće, redovne su plate penzije, podsticaj su redovni. Kada su prije 10 godina bili redovni? Biće i veći i znamo da može dalje i bolje i jače“ rekao je Jović apelujući na okupljene da glasaju za Dodika i  Cvijanovićevu.

Na drugoj strani se, kako je rekao , nalaze oni koje ,,međunarodna zajednica“, tačnije njen dio podmeće  kako bi završila posao u BiH na štetu Srba.



„Svijet se opet podijelio na Istok i Zapad. Nama u ovim kriznim vremenima trebaju jaki, i provjereni ljudi. Vidite li šta su uradili u Crnoj Gori, doveli su Dedejića, koji je respopljen sedamdesetih godina. Vjerujte i ovdje će to uraditi, ako , ne daj Bože, neki dođu na vlast“ upozorio je Jović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke dr Vojislav Šešelj Dragan Đurđević istakao je da se za 16 godina njegovog učešća u lokalnoj vlasti u Bijeljini, iako je ona bila oko SDS i opoziciona onoj na republičkom nivou oko SNSD, nikada nije desilo da, kao sada, nema saradnje. Tako su se gradile bolnica, škole, industrijska zona, dom zdravlja, obilaznica, uređen kanal i šetalište.



„ Svuda lokalna i republička vlast sarađuju. Na žalost, danas u Bijeljini prvi put to nije slučaj. Mi smo molili Vladu Republike Srpske da nam pomogne. Vlada se malo nećkala, ali je svaki put pomogla. Da li mislite da je gradska kanalizacija mogla da se izgradi bez te saradnje? I danas se priča da je u Bijeljini bila vlast SDS, opoziciona, a da je to grad koji je najviše napredovao u Republici Srpskoj. Nemojte da dozvolite da se taj kontinuitet zbog prekine ili da se to desi na republičkom nivou“ upozorio je Đurđević i pozvao građane da glasaju za Dodika i Cvijanovićevu.

Predstavnik narodne partije Diko Cvijetinović je rekao da Jelena Trivić nema svoju politiku nego provodi zahtjeve stranih ambasada i država koji nikada nisu bili prijatelji srpskog naroda.

„Zato vas pozivam da drugog oktobra izađemo na izbore i podržimo Milorada Dodika za predsjednika Republike Srpske i Željku Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva BiH, jer njihova pobjeda garantuje opstanak Republike Srpske i srpskog naroda na ovim prostorima.

Predsjednik pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović je pozdravio okupljanje svih stranaka u Semberiji, osim SDS i PDP u jedinstveni blok oko republike Srpske.



„Ovo je znak da je naš, srpski narod, prihvatio da samo jedinstvom možemo da pobijedimo. Nije nas okupila neka politička partija. Okupila nas je ideja očuvanja Srpske i čovjek koga moramo da podržimo - Milorad Dodik. Ne može nas pobijediti ni Slaviša Marković, ni Ljubiša Petrović, ni Slaviša Cacanović. Oni su mali. Mi se borimo protiv BN televizije, protiv ambasada i američkih dolara koje je dobila Trivićka, ali joj ni to neće pomoći“ rekao je Mitrović i izrazio uvjerenje u pobjedu Republike Srpske drugog oktobra..