SLUŽI ZAVIČAJU I RODU, UBJEDLjIV IZBORNI REZULTAT ŽELIMIRA NEŠKOVIĆA IZ LOPARA :: Semberija INFO ::

 

SLUŽI ZAVIČAJU I RODU, UBJEDLjIV IZBORNI REZULTAT ŽELIMIRA NEŠKOVIĆA IZ LOPARA


Ljekar Želimir Nešković iz Lopara izbornim rezultatom potvrdio je da Srpska demokratska stranka sa takvim ljudima u rukovodstvu ima svijetlu budućnost ali i značajno pojačanje SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Nešković je na proteklim Opštim izborima osvojio 7.877 glasova i direktno osvojio mandat narodnog poslanika u Skupštini Republike Srpske a po broju glasova je drugi po redu od svih iz SDS-a, ispred njega je samo Ljubiša Petrović, gradonačelnik Bijeljine.

Na lokalnim izborima 2020. godine Nešković je osvojio 2.595 glasova od ukupno 3.251 glasa koliko je osvojila SDS u toj majevičkoj opštini i tako osvojio odbornički mandat u Skupštini opštine Lopare koga se odrekao u korist stranačkog kolege.

On je i uspješan direktor Doma zdravlja Lopare, zdravstvene ustanove koja je primjer dobrog rada jer više od decenije posluje sa suficitom a sve to potvrđuju i pozitivni revizorski izvještaji.

Nakon studija se vratio na rodnu Majevicu gdje je postao prepoznatljiv kao doktor koji stiže i do najudaljenijih majevičkih sela kako bi svima pomogao.



Život u rodnom kraju i Srpskoj mu je motiv da radi i pomaže ljudima, tako je Nešković objasnio ljubav prema Majevici, Loparama i Republici Srpskoj u monografiji "Heroji i neimari" koja je izdata u čast više od 900 pojedinaca, institucija i kompanija iz Srbije i Republike Srpske koji su tokom pandemije ostvarili izuzetne rezultate i u teškim vremenima doprinijeli razvoju svoje zajednice.

Kao ljekar se dokazao i van granica Republike Srpske nakon što ga je uspješna  njemačka kompanija "Domatek" imenovala na mjesto stručnog saradnika za medicinska pitanja.

Privržen je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, porodici, tradiciji, oženjen je i otac dvoje djece.