SDS kao sudbina i jedini pravi put od osnivanja stranke :: Semberija INFO ::

 

SDS kao sudbina i jedini pravi put od osnivanja stranke


Pod ovom odrednicom radim sve vrijeme, jer tako me vodi srce, ali i racionalno promišljanje o svemu što sam vidio u dugogodišnjem političkom radu,” kaže Tomica Stojanović, predsjednik Gradskog odbora SDS-a Bijeljine, aktuelni narodni poslanik i kandidat na poslaničkoj listi za NS RS na sljedećim izborima.
Odrastao je u ovom gradu, fakultet završio u Novom Sadu i vratio se da ovdje živi...
Radio je u Gradskoj upravi i učestvovao u mnogim važnim  projektima, koji su Bijeljinu učinili poželjnim gradom za život...Tad se Bijeljina gradila pod rukovodstvom SDS-a.

- Možda sam u svom radu i djelovanju napravio i neke greške, ali ono na šta sam ponosan je što nisam izdao stranku, što sam sa mnogim časnim ljudima sačuvao SDS”.
Danas je SDS podmlađena, moderna stranka koja imao ozbiljnu platformu za sve sfere života, utemeljenu na iskustvu, pameti i novim vizijama... To je državotvorna stranka, koja zna da su za njen opstanak i prosperitet, potrebni mir i stabilnost, a ne opasni, hazarderski potezi onih koji su, dok se ona stvarala, švercovali i krali, a nisu prestali ni do danas. Kradu je i sada, najstrašnije. SDS će izvršiti reformu svih zakona (o borcima, poljoprivredi, penzijama, koncesijama...)
Ravnomjerno ćemo razvijati čitavu RS.
Ispravićemo sve ono što je bilo na štetu građana, a prije svega, donijeće se zakon o oduzimanju nelegalno stečene imovine, pa da vidomo ko je krao i kako se obogatio.
Imamo ljude koji su stručni i hrabri da to i učine... Dokaz je naš gradonačelnik, od kojeg su krenule promjene te vrste u RS.

Naši politički protivnici poturaju svoj jeftini nacionalizam za patriotizam???
Nazivaju nas izdajnicima oni koji su izdali SVE... Ko nama može uzeti srce, kome smo mi srce dali??? Mi smo se nazvali imenom svoga naroda onda kad su oni bili miševi u liku reformista...i čega sve ne, crni đavo, samo ne Srbin... Mi znamo da je Srbija majka uvijek, a ne samo kad pare daje, i da je Rusija matuška, a da je Crkva naša, izvor i utočište... Želimo saradnju sa Zapadom, jer mi smo dio Evrope...

SDS je ozbiljno analizirao stanje u zemlji, izvukao pouke i iz svojih i iz tuđih grešaka i sačinio PLATFORMU na osnovu koje će učvrstiti, obnoviti i unaprijediti Republiku Srpsku u kojoj će ljudi ŽIVJETI  BOLjE...