DODIK: GARANTUJEMO MIR, BEZBJEDNOST I STABILNOST :: Semberija INFO ::

 

DODIK: GARANTUJEMO MIR, BEZBJEDNOST I STABILNOST


„Mir, bezbjednost i stabilnost je ono što garantujemo i mi i ljudi koji su okupljeni ovdje zajedno sa mnom, i svi mi okupljeni večeras zajedno “rekao je na velikom narodnom mitingu u Bijeljini Milorad Dodik, kandidat SNSD za predsjednika Republike Srpske.

Praćen aplauzom više hiljada ljudi, rekao je da u Semberiju dolazi sa obrazom, jer je ovdje toliko urađeno u proteklim godinama.



,,Vi nama ne dugujete ništa mi dugujemo vama i za bolnicu, i za kanal i za sve što je urađeno, a urađeno je onda kada je to bilo izvan mogućnosti za ulaganje, ali je to učinjeno“ rekao je Dodik naglašavajući da to može uraditi samo „državotvoran narod ovog kraja“.

Na mitingu dvanaest stranaka i koalicija koje podržavaju njegov izbor za predsjednika Republike  i izbor Željke Cvijanović za srpskog člana Predsjedništva, na kojem su predstavljeni i kandidati za poslanike za Narodnu skupštinu RS i Parlament BiH, Dodik  je upozorio je da vrijeme koje dolazi veoma izazovno i da je vidljivo koliko je globalni svijet u potpunom neredu.



Veliki se, kako je rekao,  svađaju oko resursa kojih nema dovoljno, Evropska unija nema nafte, plina i metala koji joj trebaju za digitalnu revoluciju i mora da ih uzme od nekoga.

„Kakva će biti konfiguracija svijeta to je danas malo poznato. Zato mi, koje birate moramo osjetiti trenutak kada da narod provedemo na pravi put i da ga odvedemo u sigurnu luku, a sigurna luka za nas je mir, stabilnost i sigurnost“ rekao je Dodik.

Zapitao je i koliko kandidati opozicije mogu ili imaju snage da definišu i zastupaju srpske interese.
Istakao je i da lideri sa Zapada ovdje ponovo pokušavaju da oe nametnu brza rješenja, izvedu još neki eksperiment, dovedu nove trupe i rekao da je on protiv toga.

Za Bosna i Hercegovinu je rekao da „nije mjesto gdje želimo drugo da se zadržimo“ .
 
„Nemamo mi ništa sa Sarajevom. Mnogi koji su ovdje večeras su napustili Sarajevo i nikada nisu željeli da se vrate, jer se tamo osjećaju ugroženim“ rekao je Dodik.



Podsjetio je i da je na istom Trgu u Bijeljini, na kojem govori, 15. septembra obilježen Dan srpskog jedinstva i nacionalne zastave.

„Mi smo jedan narod. Mi nismo bosanski Srbi. Mi smo Srbi, pripadamo velikom korpusa srpskog naroda koji se nikad nije odrekao sebe, mi smo narod svjetla i slobode, državotvoran narod“ naglasio je Dodik.

Prije mitinga Dodik se u Bijeljini sastao sa komandantima i komandirima korpusa, bataljona, brigada i elitnijih jedinica Vojske Republike Srpske koji žive u Semberiji.

„Mnogi od njih se nisu okupljali političkom smislu i mislili su da se više neće strateškim pitanjima za Republiku Srpsku, ali su mi danas rekli da rekli da su zabrinuti za Srpsku ako na čelo dođu Jelena Trivić i Mirko Šarović“ rekao je Dodik.


 
Zamolio je okupljene da“ žive svaki dan Republiku Srpsku kao državu“, jer ona to i jeste država po svojim ovlašćenjima.

„Ja vas molim živite Republiku Srpsku kao državu. Ne možete otići u zatvor, neće vam biti manja plata, niko vam ništa ne može. Imate pravo na to. Okačite našu zastavu na kuću za svaki naš praznik. Pokažite da pripadate jednom svijetlom narodu, narodu slobode koji je naučio da bez države nema slobode“ istakao je Dodik praćen dugim aplauzom.



Drugog oktobra, kako je rekao, očekuje samo najbolje vijesti iz Bijeljine i istakao uvjerenje da to više ne mogu promijeniti ni propagandni mediji iz Bijeljine poput BN TV, koji vodi kampanju u interesu nekih izvan RS.