Kajganić za BHRT: Slobode lišeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu :: Semberija INFO ::

 

Kajganić za BHRT: Slobode lišeno pet članova biračkog odbora u Novom Gradu


Фото - Фена
U Novom Gradu u Republici Srpskoj utvrđene su izborne nepravilnosti zbog kojih je bilo i hapšenja, potvrdio je za BHRT v.d. glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić.

"Jutros prije otvaranja glasačkog mjesta Hozići u opštini Novi Grad, utvrđena je nepravilnost koja se odnosi na to da je na glasačko mjesto uneseno negdje oko 350 već ispunjenih glasačkih listića", izjavio je Kajganić za BHRT.

On je dodao da je Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru izdalo naredbu za provođenje uviđaja koji su izvršili pripadnici MUP-a Republike Srpske.

"Naređeno je lišenje slobode pet članova biračkog odbora. Lica lišena slobode bit će predata Tužilaštvu BiH iz razloga što je na glasačkim listićima koji su oduzeti utvrđeno da su listići popunjeni za nivoe vlasti Bosne i Hercegovine, odnosno članove Predsjedništva BiH i za Parlamentarnu skupštinu BiH, iz čega proizilazi da će za navedeno krivično djelo biti nadležno Tužilaštvo BiH", rekao je Kajganić.

Podsjetimo, Opštinska izborna komisija (OIK) Novi Grad smijenila je danas birački odbor na biračkom mjestu Hozići, gdje su utvrđene nepravilnosti odnosno označeni glasački listići za sve nivoe vlasti.


​BHRT